Avrupa sadece HDP’den umutlu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, uzun bir süredir yurt dışında yürüttüğü çalışmaların ardından birkaç gün önce Türkiye’ye döndü. Kürkçü, yurt dışında yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Avrupa’da HDP’nin itibarının hiçbir zaman olmadığı kadar yüksek olduğunu belirten Kürkçü, eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından partisinin bilgisi dahilinde haksızlığın telafi edilmesi amacıyla uluslararası kuruluşlarla temaslarda bulunduğunu söyledi.

HDP’nin itibarı yükseldi

Kürkçü, Meclis’te yaptığı toplantıda şunları aktardı: “Uzunca süren çabalara rağmen Demirtaş ve Yüksekdağ’ın üzerindeki tutukluluk hali kaldırılmadı. Ancak bu tutuklulukların hukuksuz olduğu konusunda temasta bulunduğumuz tüm kuruluşların hemfikir olduğunu söyleyebilirim. Bu kuruluşlar arasında Avrupa Parlamentosu, İnsan Hakları Komisyonu, Avrupa Konseyi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, İnsan Hakları Komisyonu, İşkenceyi Önleme Komitesi, Venedik Komisyonu var.”

Hiçbir kurumun eşbaşkanların ve milletvekillerinin tutuklanmasını kabul görmediğini söyleyen Kürkçü, “Eşbaşkanların ve milletvekillerinin önümüzdeki siyasi sürecin gerekleri uyarınca rehin alındıklarına dair net bir kanaat var. Avrupa’da HDP’nin itibarı hiçbir zaman olmadığı kadar yüksektir. Türkiye hala dışarıda bir bakıma iyi görünüyorsa, kredisi düşebileceği en son noktaya kadar düşmediyse HDP’nin bir umut olarak varlığını her türlü baskıya rağmen sürdürmesi önemli bir rol oynuyor” şeklinde değerlendirdi.

Avrupa da ‘hayır’ diyecek

Referandumda Avrupa’da ‘hayır’ diyenlerin daha da artacağına dikkat çeken Kürkçü, “Türkiyeli göçmenler, referandumda öngörülen başkanlık rejimi yani Türk usulü faşizm onay kazanacak olursa rüyalarının ülkesine bir daha geri dönemeyeceklerini düşünüyorlar” dedi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER