Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği Yüksekdağ için kampanya başlatıyor

SKB, HDP’nin bir önceki Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’da görülecek davası öncesi, ‘Figen Yüksekdağ teslim olmaz, kadın iradesi susturulamaz!’ başlığıyla kampanya başlatıyor

Hukuksuz olarak milletvekiliği düşürülen ve zorunlu olarak geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanlığı biten Figen Yüksekdağ için kampanya başlatılıyor. Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın 4 Temmuz’da görülecek ilk duruşması öncesi serbest bırakılması için harekete geçti. 31 Mayıs’ta Avrupa’nın bazı kentlerinde yapılacak basın açıklamalarıyla startı verilecek kampanyaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

‘İktidar kadın kazanımlarına el koyuyor’

Açıklamada, şöyle denildi: “Darbe dönemleri en belirgin yüzünü, kadınların yaşam alanlarını iyice daraltan cinsiyetçi siyasi atmosferin hakim olmasıyla gösteriyor. Siyasi iktidar, darbe ve savaş fırsatçılığı ile kadınların kazanımlarına el koyuyor. Meclis’te siyasal bir kadın iradesi olarak diktatörlüğün tüm saldırılarına direnmiş bir siyasetçidir. 4 Kasım 2016 gecesi HDP milletvekillerine yönelik gözaltı-tutuklama saldırılarından bu yana, AKP-Erdoğan diktatörlüğünün rehin politikası ile zindanda bulunmaktadır.

‘Yüksekdağ onurumuzdur’

Bizler; onurumuzu, irademizi bugün hapishanelerde büyüten başta Figen Yüksekdağ olmak üzere tüm kadın vekillerimizin karşılaştıkları zulme karşı kadınların barikatını dayanışma ile örmeliyiz. Haklarında açılan ve adil olmayan mahkemelere, yargılamalara karşı onların özgürlük taleplerini büyütmeliyiz.

‘Kadın iradesi susturulamaz!’

Figen Yüksekdağ’ın yargılanmak istendiği bu mahkemenin adil ve hukuki bir tarzda gerçekleştirilmeyeceği çok açıktır. Yüksekdağ halklarımızın ve tüm ezilenlerin eşitliği ve mutluluğu için mücadele etmek dışında bir ‘suç’ işlememiştir. Biz kadınlar bu ‘suçun’ ortağı olmaktan gurur duyarız. Figen Yüksekdağ’ın yanında olduğumuzu belirtmek, kadın isyanını mahkeme kürsülerinden onunla birlikte büyütmek adına 4 Temmuz’a kadar yürüteceğimiz, ‘Figen Yüksekdağ teslim olmaz, kadın iradesi susturulamaz!’ kampanyamızı sokak sokak, ev ev büyüteceğiz. Figen Yüksekdağ ve tüm seçilmişlerimiz özgürlüklerini kazanıncaya kadar, tek adam diktatörlüğüne, saltanat düzenine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Figen Yüksekdağ’a ve seçilmiş tüm kadın siyasetçilere özgürlük!”

dihaber / Brüksel

EN SON EKLENENLER