Avrupa Yeşiller Partisi: Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı

Dün yapılan seçim sonuçlarını değerlendiren Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Mélanie Vogel, ‘Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı’ vurgusu yaptı

Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Mélanie Vogel ve Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Ahmet Asena, dün Türkiye ve Kurdistan’da gerçekleşen seçimlere ilişkin Cezayir Toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Muhalefet nefretten korumak istiyoruz

Toplantıda konuşan Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Mélanie Vogel, seçimlerin Türkiye kadar Avrupa için de önemli olduğunu ifade ederek, bu nedenle burada olduklarından söz etti.

Vogel, “Farklı fikirler ve platformlardan insanlar bir araya geldi. Burada temel amacın demokrasi olduğunu bildikleri için bir araya geldiler. Bu seçimlerde bu anlamda çok güçlü bir muhalefet var. Bu muhalefet her türlü nefretten ülkeyi korumak istiyor. Böyle bir muhalefet var karşımızda” dedi.

Seçimlere katılım oranının Avrupa ülkelerinin aksine yüksek olduğunu belirten Vogel, “Korku seviyesi yüksek üzüntü var. Ancak Türkiye’nin sonraki dönemi henüz yazılmadı. Avrupa Yeşiller olarak sürekli yanınızda olacağız” diye konuştu.

Umutsuz ve yılgın değiliz

Yeşil Sol Parti MYK Üyesi Ahmet Asena da seçime katılım yüksek olsa da sandığa gitmeyen bir kesimin olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin demokratikleşmesi önemli. Seçime 15 gün var. Bu süre kısa bir süre değil. Bu anlamda daha güçlü çalışmalıyız” diye konuştu. Türkiye’de baskıyı geriletmenin kolay olmadığını ifade eden Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Özlem Teke ise, “Umutsuzluğa kapılmamalıyız. Kendimizi yenileyeceğiz, daha iyi yenileneceğiz. Umutsuz ve yılgın değiliz” diye belirtti.

HABER MERKEZİ

#Avrupa #Yeşiller #Partisi #Türkiyenin #sonraki #dönemi #henüz #yazılmadı

EN SON EKLENENLER