Avrupa’da oy verme işlemleri devam ediyor: Katılım yüksek

Yeşil Sol Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyonu’ndan Tuncay Yılmaz, seçmenlerin ilk turun aksine yanına birkaç kişiyi de alıp sandığa giderek oy verdiğini söyledi

İkinci tur seçimlerine sayılı günler kalırken, gözler oy kullanma süresinin 20 Mayıs’ta başladığı yurt dışındaki sandığa katılım oranına çevrildi.

Yurt dışında seçime katılma oranı ilk turda yüzde 49,40 olarak gerçekleşti. İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye’nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu. Oy verme işlemi temsilciliklerde 24 Mayıs tarihine kadar sürecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs’ta saat 17.00’a kadar oy verebilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıklayan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları da yurt dışında kesintisiz devam ediyor.

Yurtdışı Seçim Koordinasyonu’ndan siyasetçi Tuncay Yılmaz “Seçmenler bu turda sandığa tek başına değil yanına birkaç kişiyi alarak gidiyor. Seçmenimiz, ‘ben gider oyumu kullanırım gerisi beni ilgilendirmiyor’ düşüncesiyle hareket etmiyor” dedi.

Bir referandum

İktidarın, devletin tüm imkanlarını ilk turda olduğu gibi seferber ettiğini dile getiren Yılmaz, muhalefetin ise Kılıçdaroğlu’na kazandırmak için iradelerini ortaya koyduğunun altını çizdi.

Avrupa’da sandığa katılımın çok yüksek olduğunu dile getiren Yılmaz, “Katılımın çok yüksek olması seçmenin ilk turda yaptığı hatanın farkında olduğunu gösteriyor. Kritik seçimde tavır almayan ya da katılmayan seçmenler bu turda bir özeleştiri vermek için sandığa gelmiş durumda. İkinci tur, ilk tura katılmayan seçmenlerin de seçimidir diyebilirim. Kazanabilme potansiyeli çok yüksek. Bir tarafta diktatörlük diğer tarafta ise demokrasi seçimi var. Bu nedenle seçime katılımın daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

Seçmenler yanlarına arkadaşlarını alarak geliyor

Kılıçdaroğlu’nun kazanması için Yeşil Sol Parti olarak siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte seferberlik ilan ettiklerini aktaran Yılmaz, koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. “Seçmenleri sandığa taşımak için ortak bir araç koordinasyonumuz var. Bizler tüm bu çalışmalarımızı, Erdoğan ve destekçileri gibi devlet imkanını alarak değil sivil gücümüzle yapıyoruz” diyen Yılmaz, “Zor koşullarımıza rağmen bunu yapıyoruz. Seçmenler inisiyatif alarak diktatörlüğün önüne geçmek için sandığa geliyor. Seçmenler bu turda sandığa tek başına değil yanına birkaç kişiyi alarak gidiyor. Seçmenimiz, ‘ben gider oyumu kullanırım gerisi beni ilgilendirmiyor’ düşüncesiyle hareket etmiyor.” şeklinde konuştu.

Oyları koruyalım

Sandıkların korunması için herhangi bir güvenlik sorunu yaşamayacaklarını da sözlerine ekleyen Yılmaz, oyların Türkiye’ye gönderildikten sonraki süreç için “koruyun” çağrısı yaptı. Yılmaz, “Sandıkların sayıldığı Ankara Ticaret Odası’ndan (ATO) tutalım da esas olarak Türkiye’deki oyların korunması meselesi konusunda birinci turdan daha da dikkatli olmamız lazım. Çünkü birinci turdaki şaibeler çok fazla. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Oy ve Ötesi’ni hedef göstermesi boşuna değil” uyarısında bulundu.

İSTANBUL

#Avrupada #verme #işlemleri #devam #ediyor #Katılım #yüksek

EN SON EKLENENLER