Aydın, sanatçı ve yazarlar imza kampanyası başlattı: Oy ver gitsin, bu karanlık bitsin

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’ta düzenlenecek ikinci turu öncesinde, kamuoyunda tanınan aydın, sanatçı ve yazarlar, seçmenlere oy verme çağrısında bulunan bir imza kampanyası başlattı.

Çağrı metninde, “28 Mayıs’ta sadece iki ayrı cumhurbaşkanı adayından birine değil, nasıl bir ülkede yaşamak istediğimize, geleceğimize karar vereceğiz” vurgusu yapıldı.

Metinde, “Tek kişi eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz. Tekadam’a geçit vermeyeceğiz” ifadeleri kullanılırken, “Bütün kamu kaynaklarını, devlet imkanlarını, yalana dayalı propaganda olanaklarını zorbaca kullanmasına karşın birinci turda durdurmayı başardığımız Tekadam’ı bu kez göndereceğiz” denildi.

İlk imzacıları arasında Kürt siyasetçi Ahmet Türk, eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun bulunduğu kampanyanın sanal medyadan da sürdürüleceği belirtildi.

“Kaybedilecek bir oyumuz bile yok, aydınlığa çıkarılacak bir ülkemiz var” ifadeleriyle duyurulan metin “Daha önce el ele verip nasıl kazandıksa öyle kazanacağız. 28 Mayıs’ta oy ver gitsin, bu karanlık bitsin” çağrısı ile son buldu.

HABER MERKEZİ

#Aydın #sanatçı #yazarlar #imza #kampanyası #başlattı #ver #gitsin #karanlık #bitsin

EN SON EKLENENLER