Aydın, sanatçı ve yazarlardan Kılıçdaroğlu’na oy çağrısı: Sandık başına gidelim

‘Oy ver gitsin, bu karanlık bitsin’ kampanyası başlatan siyasetçi, gazeteci, yazar, aydın ve aktivistler, açıklama yaparak oy kullanma çağrısı yaptı

Aralarında Ahmet Türk, Garo Paylan, Arzu Çerkezoğlu, Eşber Yağmurdereli, Ayşegül Devecioğlu, Rıza Türmen, Murathan Mungan ve Şebnem Korur Fincancı’nın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi, aydın, yazar ve aktivist, 2’nci turu 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi “Oy ver gitsin, bu karanlık bitsin! Tek adama geçit vermeyeceğiz” kampanyası başlattı.

İmzacılar, seçime dair tutumlarını Taksim Hill Otel’de düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Toplantıda ilk olarak sinema ve tiyatro oyuncusu Julide Kural söz aldı.

Kural: Tek adam’a geçit vermeyeceğiz

Kural, 28 Mayıs seçiminde halklar olarak nasıl bir ülkede yaşayacakları sorusuna ve nasıl bir gelecek istediklerine ilişkin karar vereceklerini belirterek, “Yıllardır tek adamın keyfi yönetimi altında, kavga, nefret, yoksulluk, adaletsizlik, baskı, yalan talan düzeninde, insanların yatağa aç girdiği, ekonomisi çökmüş, kurumları yok edilmiş, geleceği karartılmış bir ülkede yaşıyoruz. Şimdi eşit, özgür, huzur, refah ve adalet içinde yaşama isteğimiz, hakkımız ve umudumuz var. Tek kişi eksilmeden, çoğalarak, büyüyerek, kazanma azmiyle sandığa gidiyoruz. Tek adam’a geçit vermeyeceğiz” diye belirtti.

 Taylan: Süreç farklı olacak

Ardından konuşan yönetmen ve yazar Melek Ulagay Taylan, 2’nci tura işaret ederek, “Bu sefer son derece umutluyum” diyerek söze başladı. AKP’nin 21 yılda büyük bir enkaz yarattığına dikkat çeken Taylan, “Bu enkazı kim kaldıracak?” diye sordu. Erdoğan’ın 2’nci turu alsa dahi yeni bir seçimin kapıda olacağını ifade eden Taylan, “İnsanlar aç kalmadan bazı gerçekleri anlamamakta ısrarcılar. Keşke öyle olmasaydı. Kendileri adına çok daha iyi bir gelecek yapmış olacaklardı. Er ya da geç bunu anlayacaklar. Bizim için her durumda mücadeleye devam var. Bundan sonraki sürecin öncekilerden farklı olacağını düşünüyorum. Yola devam ediyoruz ve oyumuzu veriyoruz. Umarım hep birlikte iyi günlere gideceğiz” dedi.

Yağmurdereli: Hayal ettiklerimize ulaşacağız

Yazar Eşber Yağmurdereli de, şunları belirtti:

“Türkiye tarihinin en ağır şartlarını yaşadığımız dönemdeyiz. Bu ağır şartları bir biçimde tersine çevirmeliyiz. Bunun için elbette ki oy vereceğiz. Biliyoruz ki aslında kaybedilmiş bir şey yok. Birkaç yıl önce yerel seçimlerde İstanbul’da bir örnek yaşandı. Neredeyse bir milyon farkla bir önceki seçim etkisiz hale getirildi. Burada da başka şehirlerde tekrar bu başarının elde edilmesi için halkımız sandık başına gitmeli. Hayal ettiklerimize ulaşacağız.”

Mücadele vurgusu

Gazeteci Melda Onur, mücadelenin devam ettiğini ve edeceğini belirterek, 28 Mayıs’ta kutlama için bir araya geleceklerini söyledi. Akademisyen Ayşe Erzan, seçime 3 kaldığını ve bu 3 günün iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Burada söylenen her kelimenin önünde saygıyla eğiliyorum. Buradaki herkesin yakınındakileri arayıp oy vermeye çağırması gerek. Bütün gayretimizi bunun için kullanacağız” dedi.

İmzacılar

Şimdiye kadar 581 yazar, aydın, siyasetçi ve aktivistin imza attığı kampanyanın ilk imzacıları şöyle: “Ahmet Türk, Ahmet Ümit, Arzu Çerkezoğlu, Ayşegül Devecioğlu,  Binnaz Toprak, Erdoğan Aydın,  Eşber Yağmurdereli,  Figen Çalıkuşu,  Gaye Boralıoğlu,  Garo Paylan, Genco Erkal,  Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür, Hüseyin Mat, İlhan Tekeli, Jülide Kural, Murathan Mungan, Nesrin Nas, Oya Baydar, Ömer Madra, Rıza Türmen, Selçuk Erez, Şebnem Korur Fincancı ve Üstün Ergüder.”

İSTANBUL

#Aydın #sanatçı #yazarlardan #Kılıçdaroğluna #çağrısı #Sandık #başına #gidelim

EN SON EKLENENLER