Aydın’da miting: Baş ve Buldan’dan ‘Yeşil Sol’a mührü basın’ mesajı

Yeşil Sol Parti’nin Aydın mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Aydın halkı bu sefer bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu’na diyerek AKP ve MHP iktidarını gönderecek’ dedi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise ‘Bizim ittifakımız Roboski’de kuruldu’ diyerek Yeşil Sol’a ay istedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları Aydın’daki Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen miting ile devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ve Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur mitingde yer aldı.

Yeşil Sol Parti Aydın Milletvekili Adayı Ebru Günay, “Hakkımız olanı alamaya ve Aydın’da kazanmaya geldik” vurgusu yaparken, Aydın’dan en az 2 milletvekili çıkarma hedefinde olduklarını ifade etti. Günay’ın konuşması sonrası “Jin jîyan azadî” sloganları yeniden yükseldi.

Sonrasında söz alan Sırrı Sakık, Serhat’tan selam getirdiğini söyledi. Sakık, “Biz halkımızla gurur duyuyoruz. Ağrı’da nasıl vekil çıkaracaksak buradan da çıkarıyoruz. Burası sizin babanızın çiftliği değil, bütün halkların coğrafyasıdır. Cumhuriyet kurulurken atalarımız ortak vatan için gidip öldüler, siz bize ihanet ettiniz. Bunun hesabını vereceksiniz” dedi. Sakık’ın konuşmasının ardından “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı atıldı.

Kaybettireceğimizi biliyorlar

Sözlerine “Aydın dosttur” diye başlayan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Türkiye’nin tarihi bir seçim sürecinden geçtiğini belirtirken, “Önemli bir değişimin adresi olabilir. Bugün meydanlarda bizimle ilgili sürekli kötüleme yapanlar Saray rejiminin tüm temsilcileri korkmaya başladı. Bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na dediğimizde titremeye başladılar. Nasıl 31 Mart seçimlerinde kaybettirdiysek şimdi de kaybettireceğimizi biliyorlar. O yüzden bize saldırıyorlar. Tuzaklarınızı bir bir boşa çıkarttık” diye ifade etti.

15 Mayıs sonrası yeni bir dönemin başlayacağını aktaran Akın, “Demokrasi gelecek, barış gelecek ve herkes onurlu bir yaşama sahip olacak. Halkın devleti olacak. Depremde gördük. Bu depremde insanlarımız ‘devlet nerede’ diye sorduğunda onlar orada yoktur. AKP iktidarı 3 gün bekledi. İnsanlar acılar içerisinde canlarını kaybettiler. 15 Mayıs’ta başka bir Cumhuriyet mücadelesini vereceğiz. Sandığa gideceğiz ve gümbür gümbür sandıklardan Yeşil Sol Parti oylarını çıkaracağız ve onları göndereceğiz. Aydın’ı, ovasını yağmalayan Saray rejiminden kurtaracağız. An serkeftin an serkeftin” şeklinde konuştu.

Baş: En büyük korkuları halkların birliği

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, şöyle konuştu: “Tıpkı bizler gibi haksız hukuksuz biçimde cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımız da aynı coşkuyu ve kararlılığı yaşıyorlar. Sadece 15 gün kaldı. Bu saray rejimini tarihin çöplüğüne göndermeye 15 gün kaldı. 15 gün sonra halk düşmanlarından Kürt düşmanlarından Alevi düşmanlarından kadın düşmanlarından genç düşmanlarından kurtulacağız. Devlet dairelerindeki Tayyip Erdoğan fotoğraflarını birer birer indireceğiz. Bu saray iktidarı kaçınılmaz yenilgilerinin farkındalar. Hepsinin en büyük korkusu halkların birliği ve mücadele birliğimizdir. Bunu bozmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Onlar bizim birliğimizi bozmaya çalıştıkça biz birbirimize daha çok sarılacağız.

‘Bizim ittifakımız Roboski’de kuruldu’

Bizim ittifaklarımız onların ittifaklarına benzemez. Otellerde, masalarda lobilerde kurulmadı. Bizim ittifaklarımızı mücadele alanlarında kuruluyor. Onlar sanıyor ki Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakıdır. Biz açık söylüyoruz. Bizim ittifakımız dünyanın en büyük temsil makamlarından, üç vekil koltuğundan daha değeridir. Dost düşman herkes bilsin bizim ittifakımız Roboski’de kuruldu, Gezi barikatlarında, İŞİD çetelerine karşı mücadele ederken kuruldu. 10 Ekim Gar katliamında bombaları altında kuruldu. Biz idam sehpasında “Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği” diyen Deniz Gezmişlerin yoldaşlarıyız. Bırakın milletvekilliğini, dünyanın bütün koltuklarını önümüze serseler, bu ülkede Türk ve Kürt emekçilerinin birliğinden önemli hiçbir şey görmeyeceğiz.

Yan yanayız, omuz omuzayız

Esas olan zor günlerde omuz omuza durmaktır. Zafer ancak Türk ve Kürt halkı beraber olduğunda olur. Bu beş parmak birleşip yumruk olduğunda iktidarı başlarına yıkar diyoruz. Yan yanayız, omuz omuzayız. İttifakımız Aydın’da Yeşil Sol Parti listesinden seçime girmektedir. Bu yüzden Aydın halkını en iyi temsil edecek irade Yeşil Sol Parti listeleridir. Aydın’da Yeşil Sol Parti’nin pusuladaki her logoya basılacak her mühür bu ülkede barış, kardeşlik, eşitlik ve özgürlük mücadelesini bitirecektir. Sülale devrini bitirmek istiyorsanız Yeşil Sol mührüne basın.”

Buldan: Bu seçim demokrasi ile faşizm arasındaki bir tercih

Sonrasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, katıldığı mitinglerde aynı irade ve kararlılıkla karşılaştığını dile getirdi. Buldan, şöyle devam etti: “Bu irade ve kararlılığın sandıklara yansıyacağından hiçbir kuşkumuz, şüphemiz yok. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan bir seçim sürecindeyiz. 14 Mayıs tarihinde bu zulme, baskıya, inkara ve şiddete dur diyeceğimiz, AKP-MHP ittifakının 21 yıldır bu halklara reva gördüğü yaşam biçimi değiştirmeye az kaldı. 21 yıldır bu ülkede zulümden, inkardan başka bir şey görmedik. Başta Kürtler olmak üzere tüm Türkiye halklarının geleceğiniz bizim için esastır. 14 Mayıs’ta siz konuşacaksınız. Söz sizin, karar sizin, mühür sizin. Elbette ki bu tercih sadece bir vekil tercihi değil, aydınlık ve karanlık arasındaki savaş ve barış, demokrasi ile faşizm arasındaki bir tercih olacaktır.

AKP-MHP iktidarı gidene kadar rahat yok

AKP’nin 21 yıldır ülkeyi nasıl yönettiğini hepimiz biliyoruz. Bu ülkede hiçbir insan geleceğine güven ve huzurla bakamıyor. Yarınların hesabını yapamıyor. Ekonomik zamlardan dolayı insanlar pazara gidemiyor. Çocuklar yataklarına aç giriyor. Öyle bir Türkiye yarattılar ki kendi akrabaları ve çeteleri dışında kimseye yaşam hakkı tanımayan bir zihniyet var aramızda. Onlardan biri, ‘21 yıldır bu ülkeyi yönetiyoruz. Hiç kimsenin yaşam hakkına müdahale etmedik’ demiş. Siz Kürtlerin, Alevilerin yaşam haklarına müdahale ettiniz. AKP gibi düşünmeyen kimseye yaşam hakkı tanımadınız. Elinizden gelse Kürtlere ‘nefes bile alma’ diyeceksiniz. Bu mudur yaşam hakkı? Recep Tayip’in iktidara geldiği zaman söylediği sözü bütün mitinglerde söylüyorum burada da söylüyorum. İlk iktiara geldiklerinde parmağındaki yüzüğü gösterip tek servetim parmağındaki yüzük demişti. Şimdi yüzüklerin efendisi oldular. Sadece yüzüklerin efendisi değil yüzsüzlüklerin talanın inkarın efendisi oldular. Dikkat ederseniz AKP hiç kimseden oy istemiyor. Medyasıyla yargısıyla devletin bütün gücünü kullanarak bu ülkeyi yönettikleri için halkın sorunlarından haberdar değiller. Saraydan Türkiye pembe bir tablodur. Soğana ve patatese yapılan zamları halkımız eleştirdiği zaman buna bile karşı çıkıyorlar. Bu ülkenin bir geçim derdi var. Patatesle soğanla elbette ki sorunu var. Bir evde tencere kaynamıyorsa, açlıkla terbiye ediliyorsa o zaman bir sorun var ama bizim bir sorunumuz daha var. O da AKP-MHP iktidarı. Onları gönderene kadar bize rahat yok. Aydın halkı bu sefer bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu’na diyerek AKP ve MHP iktidarını gönderecek.”

Miting, sanatçı Mervan Tan’ın ezgileriyle son buldu.

HABER MERKEZİ

#Aydında #miting #Baş #Buldandan #Yeşil #Sola #mührü #basın #mesajı

EN SON EKLENENLER