Bağcılar’da bir depoya kayıtlı ‘sahte seçmen’ çıktı

Bağcılar’da bulunan bir aile apartmanının deposuna kayıtlı ‘sahte seçmen’ kaydı çıktı. Kaydın iptali için müracaat eden yurttaşlar muhalefeti uyardı

Türkiye’de 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere sayılı günler kala “sahte seçmen” kayıtları ortaya çıkmaya başladı.

MA’dan Esra Solin Dal’ın haberine göre İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 2004 sokakta bulunan bir aile apartmanın bodrum katındaki depoda, sahte seçmen kayıtlarına rastlandı. Deponun sahibi olan ve aynı apartmanda yaşayan M.C. isimli yurttaş, muhalefet partilerini sahte seçmen kayıtları konusunda uyardı.

Muhtarın haberi yok

Binanın 1998 yılında yapıldığını ve aile apartmanı olduğunu aktaran M.C., bugüne kadar binaya kiracı dahi alınmadığını belirtti. Binanın bodrum kısmını da depo olarak kullandıklarını aktaran M.C., yaşananları şöyle anlattı: “Bundan 5-6 gün önce Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı tarafından evimize çemen kağıdı bırakılmış. Ben bizim seçmen kağıtlarını alırken, fazladan iki tane çemen kağıdı olduğunu gördüm. Önce yanlış bırakıldığını düşündüm, fakat adrese bakınca bizim evin bodrum katına kayıtlı olduğunu gördüm. Ayrıca mesken olarak görülüyordu, daire olarak değil. Bunun üzerine mahalle muhtarına gittim ve durumu aktardım. Muhtara, haberi olup olmadığını sordum. Muhtar ‘Benim haberim yok. Ben sadece dağıtmakla mükellefim’ dedi.”

2018’de kayıt yapılmış

Depoya bırakılan seçmen kağıtlarını alarak Bağcılar İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurduğunu aktaran M.C., “Müdüre kayıtlı kişilerin ne zaman kayıt edildiğini, kimler tarafından kaydedildiğini, isimlerini öğrenmek istediğimi sordum. Nüfus Müdürü ‘İsim falan veremem yasak’ dedi. Ondan sonra teyit amaçlı ‘bu insanlar sağ mı, ölü mü bilmiyoruz, bana bir irtibat numarası verin, arayayım’ dedim. ‘Numara veremem, tapuyla gelmeniz lazım’ dedi. Ertesi gün tapuyu alarak gittim, bu seferde ‘bilgi almak istiyorsan arşive git’ denildi. Arşive gittim ve bu kişilerin kimler olduğunu ve ne zaman kayıt yaptırdıklarını öğrenmek istediğimi sordum. Arşivdekiler de ‘kimin bunları kayıt yaptığını söyleyemeyiz, 2018 yılında kayıt yaptırdıkları görünüyor’ dediler” şeklinde aktardı.

Muhalefete çağrı

Depoya kayıtlı olan kişiler hakkında hiçbir şekilde bilgi verilmemesinin kendisini kaygılandırdığını sözlerine ekleyen M.C., “Bu düpedüz oy çalmaktır. Çünkü bu kişilerin akıbetini bilmiyoruz. Hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Bunlar depremde kaybettiklerimiz insanlar da olabilir, pandemi de kaybettiklerimiz de olabilir. Muhalefet partilerinden talebim ise bu konunun üzerine düşmeleri ve varsa başka dairelerdeki sahte seçmenleri de tespit ederek sandık güvenliğini sağlamalarıdır. Şehirde bunlar yapılmaya başlandı ise köyleri ve kırsal yerleri düşünemiyorum. Bu seçimde herkes sandığa sahip çıkmalı” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL

#Bağcılarda #bir #depoya #kayıtlı #sahte #seçmen #çıktı

EN SON EKLENENLER