Bağımsız yabancı heyetler Türkiye seçimlerini izleyecek

Bağımsız yabancı heyetler Yeşil Sol Parti’nin seçim izleme çalışmaları doğrultusunda yurtdışına yaptığı çağrıları dikkate alarak Türkiye ve Kürdistan’da seçimleri izleyecek

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilleri Genel Seçimi için avukatlar, partiler, sivil toplum örgütleri seçim güvenliği ve seçim izleme çalışmalarını neredeyse bitirdi. Birçok il ve ilçede süreci takip edecek resmi görevlilerin yanı sıra birçok gönüllü de bu çalışmalara katılacak.

Diğer yandan Türkiye’de tarihi seçim diye nitelendirilen seçime yurtdışından da ilgi büyük. Özellikle Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin seçim güvenliğine ilişkin çağrıları yurtdışında da yankı buldu. Yurtdışından seçimleri izlemek, sivil toplum örgütleri ve parti görevlileri ile seçim günü ve sonrasında bilgi alışverişinde bulunmak için avukatlar, gazeteciler, parlamenterler, siyasi parti temsilcileri Türkiye’ye geliyor. 150’nin üzerinde isim öncelikli olarak seçim güvenliğinin dikkatle izlenmesi gereken Kürdistan kentlerinde bulunarak gözlemlerde bulunacak.

Amed, Agirî, Colemêrg (Hakkari), Mêrdîn, Sêrt (Siirt), Wan, Şirnex, Êlih (Batman), Erdexan, Kars, Idîr, Mûş, Çewlîg (Bingöl), Bedlîs, Semsûr (Adıyaman) ve Riha (Urfa) gibi illere gitmeleri beklenen heyet seçim sonrası izlenimlerini paylaşacak.

ANKARA

#Bağımsız #yabancı #heyetler #Türkiye #seçimlerini #izleyecek

EN SON EKLENENLER