Bahçeli: FETÖ’nün siyasi ayağı yer yarılmış içine girmiş!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “OHAL kalkmayacak” sözlerine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gülen cemaatinin siyasi ayağına operasyon yapılmamasına tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Gülen cemaatinin siyasi ayağına ve OHAL’e dair açıklamalar yaptı.

“Zaman zaman aksasa da, kuşkular fazlalaşsa da FETÖ ile mücadelede Türk devleti doğru bir çizgidedir” ifadesinde bulunan Bahçeli, Gülen cemaatini siyasi ayağına yönelik operasyon yapılmamasına sitem etti. Bahçeli, “FETÖ’nün siyasi ayağı adeta yer yarılmış içine girmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP’ye yeniden genel başkan olduğunda sarf ettiği “İhanet içinde kim olursa gözünün yaşına bakmayacağız” açıklamalarını hatırlatan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Biz bu görüşü son derece isabetli değerlendiriyoruz. FETÖ ile mücadeleye herkesi çağırmasını olumlu ve doğru buluyoruz. Bu sözden sonra artık bahane tükenmiştir. Kripto damarının kesilip atılması, kılık değiştirmiş, üslup açısından kendini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi, seferberlik ruhu ile ele alınmalıdır.”

OHAL’E DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL kaldırılmayacak” sözlerine üstü kapalı destek veren Bahçeli, “Olağan şartlara daha ulaşılmamışken, mücadeleyi sekteye uğratacak her adım Türkiye düşmanlarına hizmette bir ve aynı olacaktır” dedi.

Bahçeli, “Çaycıyı çorbacıyı bırakın, yılana çıyana bakın. Zehire odaklanın. Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi değil, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. Kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır. Himmet dediler, terör örgütüne para topladılar. Hidayet dediler, FETÖ’ye kan verdiler. Can aşıladılar, neden oldular” ifadelerini kullandı.

ABD’YE TEPKİ

Bahçeli, ABD ile olan ilişkileri yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “ABD, ülkemizin çağrılarına kulak asmamış ve bir terör örgütü ile yol yürümeye karar vermiştir. PKK/YPG’nin silahlandırılması, iyi niyet ihlalidir. Obama döneminden miras kalan IŞİD bahanesi ile PKK, YPG’yi güçlendirmek akla uygun değildir… Suriye krizi başladığı günden beri bu terör örgütünü silahlandıran da, göz yuman da Washington yönetimidir. Bu konuda bir diğer suç ortağı da Moskova yönetimidir… ABD’lilerin, ‘Türk şiddetinden’ bahsetmesi, diplomatik nezaketi hiçe sayan yanlı ve maksatlı çürük bir iddiadır. Türk ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmak, ABD’nin yeni dışişleri bakanının haddi değildir. Şiddet görmek isteyen bakan kafasını kaldırıp Irak’a bakarsa, ülkesinin geçmişine bakarsa şiddeti net olarak görecektir.”

ABD AKSİ YÖNDE İNAT EDERSE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı, ABD politikasında kutladığını ifade eden Bahçeli, “Biz dost ve müttefik kaybetmek istemeyiz ancak ABD aksi yönde inat ederse, önümüze ve geleceğimize tek yürek halinde bakarız. Tarih boyunca büyük davalar, büyük hayal ve hedefleri olan insanların omuzlarına alınmış, taşkın seller gibi istikbale taşınmıştır. Heyecan varsa yılgınlık sönecek, şuur hakimse çılgınlık sonlanacaktır” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER