Bahçeli seçim tarihi verdi: Mayısta bu işi bitirelim

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’yi hedef gösterirken, seçim tarihi için ise Mayıs ayını işret etti

Partiler tek tek seçim tartı verirken, seçim tarihi konusunda tartışmalar ise devam ediyor. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim” dedi.

Bahçeli fikir değiştirdi

Daha önce seçim tarihinin erkene alınması tartışmaları ile ilgili “İki seçeneğe de hazırız” diyen Bahçeli, bugün ise tartışmaların bir an evvel son bulması gerektiğini belirterek ,”Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verdiği anda, 60 günlük süre de işlemeye başlayacaktır. Muhalefet partileri şayet seçimlerden umut kesmemişlerse, ipe un sermeyi bir kenara bırakma düşüncesine sabitlenmemişlerse TBMM’de de makul bir tarihin uzlaşmayla belirlenmesi önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim” dedi.

HDP’yi hedef gösterdi

Bahçeli, ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılmasına dair yaptığı “Siyasi partiler kapatılamaz, Hazine yardımı kesilmesi demokrasi dışıdır” açıklamasına karşı da “HDP’nin kapatılması adalet ve demokrasi onurudur” sözleriyle yargıya yeniden talimat verdi.

ANKARA

 

#Bahçeli #seçim #tarihi #verdi #Mayısta #işi #bitirelim

EN SON EKLENENLER