Bahçeli’den ABD’ye: Dost muyuz düşman mı?

Rakka’nın DAİŞ’ten kurtarılması sonrası PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterinin açılmasını gündemine alarak ABD’ye tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD karar vermelidir. Dost muyuz, düşman mı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümüne dair konuşan Bahçeli, “Cumhuriyet düşmanlarının maskesi düşmüştür. Din kisvesine bürünen hainlerin planı 15 Temmuz’da bozulmuştur” dedi.
Kerkük’ün Irak hükümetine teslim edilmesinin memnuniyetini dile getiren Bahçeli, şunları söyledi: “Yalnızlaşan Barzani ve Peşmerge çetesi tarihi bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Nefesleri kesilen peşmerge fitnesi ne olmuştur da tek bir mermi atmadan tabana kuvvet kaçmayı seçmiştir. Çığlık çığlığa kaçarken üzerlerindeki sözde üniformaları bile çıkarıp atmışlardır… Kerkük kurtarılmış, Türkmenler derin bir oh çekmiştir. Barzani’nin vahim hesap hatası sonucu, zorladığı referandum sonrası Irak’ta ortaya çıkan siyasi denklem Kerkük’ün statüsünün nihai çözümü için yeni bir süreç başlatmıştır. İlk etapta Kerkük’te güvenliği Irak ordusu ve federal polis sağlamalıdır. Irak ordusuna yardımcı olmalarını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Teröristler tamamıyla sökülüp atılmalıdır.”
‘YAZIKLAR OLSUN’ 
Rakka’nın kurtarılması ardından şehre PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri asılmasını gündemine alan Bahçeli, “Rakka komplosunun açıklaması yoktur. ABD Büyükelçiliği diyor ki; PKK yabancı terör örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir. Yazıklar olsun. Geçti Bor’un pazarı, sürün merkebinizi Kandil’e” diye konuştu.
Bahçeli, “Tartışmaların odağında şahsa ait cep telefonu yeni bir kriz çıkarmıştır. ABD bu telefonun iadesini bir nota eşliğinde Türkiye’den istemiştir. Onca delile rağmen 15 Temmuz darbe teşebbüsüne tam olarak inanmayan ABD telefon isteyerek şaka mı yapmış yoksa kafa mı bulmuştur? ABD kala kala telefona mı kalmıştır. Verin hain Gülen’i alın telefonunuzu… Milletvekili maaşımdan kısarak söz veriyorum ben alıp göndereceğim. Yeni bir telefon alacağım, kargoya vereceğim ve Rakka’ya göndereceğim. Nasılsa elinize geçer, hemen size ulaşır. ABD kararını vermelidir. Dost muyuz, düşman mı” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER