Bakırhan: Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceğiz

Sandığa gitme çağrısı yapan Yeşil Sol Parti Sêrt Milletvekilli Tuncer Bakırhan, ‘Biz söze kişiye ve söyleyene bakmayız. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sêrt il örgütleri, 2’nci tur cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

HDP Sêrt il binasında gerçekleşen açıklamaya, Yeşil Sol Parti Sêrt Milletvekili Tuncer Bakırhan, yerine kayyum atanan Sêrt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık ve siyasi partilerin il eşbaşkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Bakırhan, Kürtlerin değişimden yana oy kullanacağını belirterek, 28 Mayıs’ta sandıklara gitme çağrısında bulundu.

Geçersiz oy sayısı daha az olacak

Bakırhan, 14 Mayıs’ta sandığa giren oyların doğru bir şekilde yansıması konusunda kentin üzerine düşeni yaptığını belirtti. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceklerini kaydeden Bakırhan, halkın tek adamı göndereceğini söyledi. Demokrasinin geleceği için sandıklara sahip çıkma çağrısında bulunan Bakırhan, “Ben de Cumhurbaşkanlığı 2’inci tur seçiminde iyi bir katılımın olmasını bekliyorum, bugüne kadar geçersiz sayılan oyların en asgari düzeyde geçersiz sayılabileceğini düşünüyorum. Çünkü iki resim arasından birisini tercih edecek Siirt halkı” dedi.

Biz söze kişiye ve söyleyene bakmayız

Halkın değişim istediğini ve değişimden yana oy kullanacağını ifade eden Bakırhan, “Son dönemlerde Millet İttifakı’nın kimi bileşenlerinin, söz, söylem ve eylemleri bizi çok ilgilendirmiyor, bizi Türkiye halklarının geleceği ilgilendiriyor. Onların demokratik geleceği için eğer oyumuz bir çare olacaksa asla biz söze kişiye ve söyleyene bakmayız. Biz Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’nin demokrasisine oy vereceğiz. Tek adam rejimini sonlandırmak için oy vereceğiz. Siirt halkının da bunu başarı ile yerine getireceğine eminim” ifadelerini kullandı.

Şirnex’te esnaf ziyareti

Yeşil Sol Parti, Şirnex’te de çalışmalarını sürdürdü. Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri, Cizîr (Cizre) ilçesinde bulunan Orhan Doğan Caddesinde esnafları ziyaret etti. Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal ve Zeki İrmez ile partililer yurttaşları, sandığa çağırdı. Silopiya’da da Yeşil Sol Parti Şirnex Milletvekili Ayşegül Doğan’ın katılımıyla ilçe merkezinde esnafı ziyaret edilerek, yurttaşlar oy kullanmaya davet edildi.

HABER MERKEZİ

#Bakırhan #Tek #adam #rejimini #sonlandırmak #için #vereceğiz

EN SON EKLENENLER