‘Barış rüzgârı İmralı’dan geçiyor’ – Yeni Yaşam Gazetesi

Tecride karşı başlatılan Adalet Nöbeti’nin 28’inci gününde konuşan HDP’li vekil Abdullah Koç ‘Barış rüzgârının İmralı’dan geçtiğini biliyoruz’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattıkları Adalet Nöbeti, 28’inci gününde devam ediyor.

Milletvekilleri, Ali Kenanoğlu, Kemal Peköz, Kemal Peköz, Muazzez Orhan, Abdullah Koç, Erdal Aydemir “Tecrit insanlık suçudur”, “İmralı’da görüşme sağlansın” yazılı dövizlerle, Meclis önünde açıklama yaptı.

Tecrit Türkiye halklarına uygulanıyor

Açıklamada konuşan HDP Agirî Milletvekili Abdullah Koç, tecridin insanlık suçu olduğuna dikkat çekerken, “Türkiye’de maalesef 24 aydır Sayın Öcalan ve diğer mahpuslar aileleri ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bu uygulamalar keyfi uygulamalar, Türkiye’de mevcut infaz hukuku da askıya alınmış durumda, Anayasanın ‘eşitlik hükümleri’ İmralı’da uygulanmıyor. Halk, aileler merak içinde. Uzun bir süredir bu tecrit Türkiye halkları ve siyasetine uygulanıyor” dedi.

Anayasa’ya uyulsun

Koç, şöyle konuştu: “Türkiye halkları ekonomik ve siyasal olarak bir çıkmazda. Şu anda bir seçim süreci yaşanıyor. Seçime giderken ülkenin bütün alanları maalesef kriz içerisinde. Dolayısıyla bu krizleri aşmanın yolu demokratikleşmenin önündeki en büyük engel olan İmralı’daki tecrittir. Bu tecridin kaldırılması Türkiye halklarına nefes aldıracaktır. Bu nedenle 28’inci kez HDP parlamento grubu olarak öncelikle Adalet Bakanı’na ve mevcut iktidara sesleniyoruz; mevcut hukuku uygulayın. Farklı bir uygulama istemiyoruz. Sayın Öcalan ve diğer mahpuslara, Anayasa ve yasalara uygun şekilde görüşmelerin sağlanmasını istiyoruz.”

İmralı vurgusu

Koç konuşmasını şöyle tamamladı: “Ortadoğu’da esecek bir demokrasi ve barış rüzgârının İmralı’dan geçtiğini biliyoruz. Bu haksız ve hukuksuz uygulamalarınıza derhal son verin. Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyen Sayın Öcalan ve diğer mahpusların Anayasal hakkı olan ‘eşitlik ilkesine’ ve infaz hukukuna uygun bir şekilde avukatları ve aileleri ile görüştürülmesini talep ediyoruz. Derhal bu talebimizin yerine getirilmesini arzu ediyoruz.”

ANKARA

#Barış #rüzgârı #İmralıdan #geçiyor #Yeni #Yaşam #Gazetesi

EN SON EKLENENLER