Barışı kiminle yapacaksınız?

Diyalog Grubu’nda yer alan CHP Parti Meclisi Üyesi Gülseren Onanç, referanduma gidilen süreci değerlendirdi. “Hayır” kampanyasını sürdürenlerin “vatanını sevmeyenler” olarak nitelendirildiğini söyleyen Onanç, “Bu bölünme üzerinden de özellikle bu teklifi parlamentoya taşıyan AKP ve MHP’nin kazanacağı gibi bir hesap var ama biz demokrasiyi sindiren gruplar bu ayrımcılığa gelmeyeceğiz, yan yana duracağız. Aslında vatanını sevmenin demokrasiyi savunmak olduğunu söyleyeceğiz. Karşılaşılabilecek tüm zorlukların üstesinden geleceğiz” dedi.

Meşru değil

HDP Eşbaşkanlarının tutuklu yargılanmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Onanç, üçüncü parti olan HDP’nin yönetim kademesindeki milletvekillerinin parlamentoda bulunmadığı bir süreçte Anayasa teklifinin oylanmasının meşru olmayacağını da dile getirdi. Referandum sürecinin özellikle kararsız olan seçmen kesimine çok iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Onanç, “Anayasa sürecinin sisteme ne getireceğini, ne götüreceğini tam anlamayanlar var. Türkiye’de kısa ve uzun dönemde nelerle karşılaşılacağını çok iyi anlatmak gerekiyor” diye konuştu.

Kanaat önderlerine çağrı

Anayasa teklifine karşı olan farklı parti kanaat önderlerine çağrıda bulunan Onanç, “Kutuplaşmadan dolayı CHP tabanının AKP tabanıyla kurabileceği her türlü yolu AKP bir şekilde engellemeye çalışacaktır. Söylemlerden dolayı bizi daha marjinalleştirmek üzerinden gidecektir. Ben her iki partinin içerisinde sağduyulu, demokrat, demokrasiyi özümsemiş politikacıların, kanaat önderlerinin bunu kendi tabanlarına daha iyi anlatacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

AKP savaşı devam ettirmek istiyor

AKP’nin ‘Evet’ denilirse Türkiye’de savaş biter” açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığını söyleyen Onanç, barışın tek taraflı olamayacağını dile getirerek, şöyle devam etti: “Kürt halkının seçtiği temsilciler eğer parlamentoda olmayacaksa, bu süreçte olmayacaklarsa barış kiminle olacak? Kimler arasında olacak? Ben bunu gerçekçi bulmuyorum. Siz bunu Kürt halkına anlatamazsınız. Sizin temsilcilerinizi hukuksuz bir şekilde tutuklayacağım ama siz beni seçer ve desteklerseniz daha sonra size barışı getireceğim demek bence en hafifinden ahlaksızlık demek istemiyorum ama büyük bir aldatmacadır. Kimsenin bunu kabul edeceğini düşünmüyorum.”

Dicle Müftüoğlu / Aynur İnedi – dihaber

EN SON EKLENENLER