Baş: Boş koltuk bile sizden daha faydalı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, gündemi değerlendirdiği haftalık açıklamasında  “Çorlu’da trenin raydan çıkmasına neden olan kişi bugün ekonominin başına geçti” dedi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Baş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ve sonrasında yaşanan gelişmelere değindi.

Baş, “Sanki birileri 83 milyon yurttaşımızın aklıyla dalga geçmek için bir senaryo yazmış. Damat Berat’ın istifasından ve istifa sonrasında yaşanan olaylardan bahsediyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde yani ekonomiyi Damat Berat’ın yönettiği söylenen dönemde Türkiye tüm ekonomik göstergelerde dibi görmüş. Merkez Bankası rezervleri erimiş, enflasyon artmış, dış ticaret açığı büyümüş, Türk lirası her gün değer kaybetmiş, işsizlik tarihin en yüksek oranlarına gelmiş. Resmi rakamların bile gizleyemediği bu gerçeklerin aslında resmi rakamlarda söylenenlerin üç- dört katı fazla olduğunu da hepimiz biliyoruz. Herhangi bir liyakatı olmayan ve yaptığı iş neticesinde ortaya çıkan tüm rakamların başarısız olduğunu gösterdiği bir kişi bakanlıktan istifa etti” dedi.

Suç işlediler

Baş, “Bu kişi neden bakan yapılmış?” diye sorarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü bu düzende işler Saray kurallarına göre yürür. Krallıklar, padişahlıklar, monarşiler söz konusu olduğunda evlilik müesseseleri genellikle iktidar mücadelesi esas alınarak oluşturulur. Nüfuz sahibi olan hanedanlıklar ailelerini birbirleriyle evlendirirler ki güç tek elde toplansın. İşte Albayrakların Erdoğanlara damat vermesi tam bu türden bir evliliğin örneklerinden bir tanesi. Albayrak ailesi güçlü. Erdoğanlarda bu damadı henüz milletvekili deneyimi bile yokken, önce Enerji Bakanlığı, sonra Hazine ve Maliye Bakanlığına getiriyorlar. Kayınpeder Erdoğan 5 yıl önce, ‘Türkiye bir anonim şirketi gibi yönetilmelidir. Ben Türkiye’yi bir şirket gibi yönetmek istiyorum’ diyordu. İşte bu anonim şirket aslında bir aile şirketi olarak kurgulanıyor. Baba var tepede, onun altında da damat gül gibi geçinip gidiyorlardı. Ama burada bir detay var.  O detay biziz, yani halk. Onlar mutlu mesut ülke yönetmecilik oynarken, işten atılan biz olduk. Türkiye bir emekçi mezarlığına döndü. Bize karşı suçlar işlendi ve bu ülke halkları yeter artık dedi.”

O tek aileye boyun eğmeyeceğiz

İstifayı yandaş meydanın görmemesi ve resmi açıklamanın 27 saat sonra yapılmasını da eleştiren Baş, “Kendisinden habersiz Merkez Bankası başkanının değiştirilmesine çok içerleyen Instagram yakışıklısı damat bey ‘at izi it izine karıştı’ diyerek istifasını duyurdu. Bu paylaşımı herkes gördü bir tek basınımızın patronları görmedi. CNN Amerika gördü, CNN Türk görmedi. İngiliz ajansı gördü Anadolu Ajansı görmedi. Herkes tepki verdi bir tek Saraydan tepki gelemdi. 27 saat boyunca gazeteciliğe, devlet yöneticiliğine demokrasiye hukuka etik ilkelere her yönüyle ihanet edildi. Beyler burası babanızın çiftliği değil. AA babanızın ajansı değil, bu halkın vergileriyle kurulmuş ve bu halkın vergileriyle maaş alan bir ajans. O saray yoksul halkın vergileriyle yapılmış bir yer. Aile arasındaymış. Bu ülkede 23 milyon aile var. Bu 23 milyon aile bir aileye bakmak için yaşamıyoruz biz. 23 milyon aile bir aileye diz çökmeyecek.

Trenin raylardan çıkmasında sorumlu

Meclis Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfü Elvan’ın Albayrak’ın yerine atanmasını da değerlendiren Baş, “Torba yasaların tamamında işçilere, emekçilere, yoksul halkımıza dönük hak gaspları için Saraydan gelen talimatlar kılıfına uyduruluyor. Bunların tümü de Meclisin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor. İşte bu Lütfü Elvan bu komisyonun başkanlığını yapan bir isim. Muhtemelen bunun için ödüllendirilmiş bir isim. Lütfü Elvan’ı Çorlu tren katliamlarının sorumlusundan birisi olarak hatırlıyoruz. Yani Çorlu’da trenin raydan çıkmasına neden olan kişi bugün ekonominin başına geçti” dedi.

Boş koltuk sizden faydalı

Baş, iktidara şöyle seslendi: “Bakanlığın koltuğu 24 saat boş kaldı, son iki yılın en güzel ekonomik göstergelerini 24 saatte hep birlikte yaşadık. Görünen köy kılavuz istemiyor. Boş koltuk bile sizden daha faydalı. Derhal o koltukları boşaltın. Bu halk için yapacağınız tek faydalı şey o koltukları boşaltmaktır.”

ANKARA

 

EN SON EKLENENLER