Başbakan Yıldırım’dan AP raporuna tepki: Hükümsüzdür

Başbakan Binali Yıldırım, AP’nin Türkiye ile müzakereleri dondurma yönünde hazırlanan raporunun kabul edilmesine ilişkin, “Bu rapor bizim için hükümsüzdür. Tam üyelik sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik bir aylık bir yol haritası benimsedik” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara’da Sheraton Otel’de düzenlenen “Trafikte Yüz 100 Yaşam Projesi” açılış programında konuştu. Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye ile müzakereleri dondurma yönünde hazırlanan raporunun kabul edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘HÜKÜMSÜZDÜR’

Yıldırım, raporun kabulüne şu tepkiyi verdi: “Bu rapor bizim için hükümsüzdür. Tam üyelik sürecinin yeniden canlandırılmasına yönelik bir aylık bir yol haritası benimsedik. Hem Avrupa’da hem Türkiye’de devam ediyor. Yapılacak işlerin listesini hazırladık. 25 Temmuz’da detaylı olarak görüşülecek. Parlamentolar zaman zaman böyle kararlar alabilir. O kararlar konjonktürel olarak alınan kararlardır. Bizim ise önemsediğimiz konu AB yönetim iradesinin, liderlerinin, üst yönetiminin iradesidir. Orada oluşacak irade bizim için bağlayıcıdır ve biz de ona göre irademizi gösteririz. AB kafa karışıklığından vazgeçsin.”

EN SON EKLENENLER