Başörtüsü teklifi Perşembe günü görüşülecek

AKP tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan başörtüsü düzenlemesine ilişkin Anayasa değişikliği teklifi, perşembe günü Anayasa Komisyonu’nda ele alınacak

Anayasa Komisyonu, geçen ay AKP, MHP ve BBP’den 336 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan başörtüsüne anayasal güvence getiren anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere 19 Ocak Perşembe günü toplanacak. Komisyon, Anayasa’nın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24’üncü maddesi ile ailenin korunmasını düzenleyen 41’inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini ele alacak.

Toplam üç maddelik teklifin birinci maddesi ile anayasanın 24’üncü maddesine bazı fıkralar ekleniyor. Bu kapsamda eklenecek fıkralardan biri şu: “Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması ile kamu veya özel kesim tarafından sunulan mal ve hizmetlerden yararlanılması, hiçbir kadının başının açık veya örtülü olması şartına bağlanamaz.”

Teklifin aile düzenlemesi ile ilgili ikinci maddesinin gerekçesinde ise aile kurumunun “sapkınlıklara” karşı korunmasının önemine dikkat çekilerek, anayasanın 41’inci Maddesi “evlilik birliği ancak kadın ve erkeğin evlenmesiyle kurulabilir” şeklinde değiştiriliyor.

ANKARA

#Başörtüsü #teklifi #Perşembe #günü #görüşülecek

EN SON EKLENENLER