Baydemir: Size yapılınca kumpas, bize yapılınca yargı bağımsızlığı

AYM içinde dün Vicdan ve Adalet Nöbeti başlatan HDP heyeti bugün yine AYM önünde toplandı. Basın açıklamasını yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, tutuklu HDP’lilerin fezlekelerinin FETÖ’cüler tarafından hazırlandığını belirterek, “Size yapılınca kumpas, bize yapılınca yargı bağımsızlığı” dedi.

Baydemir’in açıklamalarının satır başları şöyle:

Bugün burada olma sebebimiz bu yanlıştan dönülmesi içindir. Yargıtay Başkanı dün açıkça yargıya güvenin kalmadığını söyledi. Bunun sorumluları yargıya talimat verenlerdir. Yargıtay Başkanı, yargı makanizmasının içine FETÖ mensuplarının sızmalarından yakınıyor. HDP’li yöneticilere yönelik hazırlanan fezlekeler şuan cezaevine konulan polis ve savcılar tarafından hazırlandı. Onların imzasını taşıyan iddianameler nasıl delil olarak kabul edilir? Size yapılınca kumpas, bize yapılınca yargı bağımsızlığı.

“BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Adalet bağımsız olması için siyasi iktidarın adalet makanizması üzerindeki baskısını geri çekmesi gerekmektedir. Birkez daha cezaevinde bulunan eş genel başkanlarımıza selamlarımı iletiyorum. Adalet, hak, hukuk yerini buluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Haftaiçi boyunca burada olmaya devam edeceğiz. Adalet tecelli edene kadar yaşamın her alanında legal demokratik aktörlerin özgürleşinceye kadar mücadelemiz sürecek.

Açıklamanın ardından HDP heyeti Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni sürdürdü.

AYM’de Vicdan ve Adalet Nöbeti’ndeki HDP’liler: Tatmin olmadık, yarın yine buradayız                 

 

EN SON EKLENENLER