Bayındır: Faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz, 28 Mayıs çok önemli

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Cumhur İttifakı’nın ‘ülkeyi karanlığa sürükleyeceğini’ belirterek, 28 Mayıs’ta oy kullanma ve sandıklarda görev alma çağrısı yaptı 

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla seçmen 28 Mayıs Pazar günü bir kez daha sandığa gidecek. “Faşizmi geriletme” stratejisini ikinci turda sürdüren Yeşil Sol Parti Êlih Milletvekili seçilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Mezopotamya Ajansı’na değerlendirmede bulundu.

Faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz

Erdoğan’ın her seçimde dincilik ve milliyetçilik üzerinden seçim çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Bayındır, Türk siyasi tarihinde geleceği tehlikeye giren iktidarların, din istismarına başvurduğunu söyledi.

Irkçılık ve faşizmi artıran bu zihniyetin, dini de istismar ettiğine dikkat çeken Bayındır, “AKP bunu insanlık dışı bir uygulamayla, kutuplaştırmayla yapıyor. Buna karşın toplumsal özgürlük, barış, demokrasi, eşitlik talebi olanların, bir arada yaşanmanın yollarını sunan bir mücadele anlayışı var. Bu faşizmin kurumsallaşmasına izin vermeyeceğiz. 28 Mayıs seçimleri çok önemli. Kürt halkı 14 Mayıs seçimlerinde demokrasiden yana olan tutumunu ortaya koydu. Bu tutum 28 Mayıs’ta kendini güçlü bir şekilde gösterecek” ifadelerini kullandı.

AKP Kürtler için bir tehdit

 AKP’nin iktidarları döneminde yaşanan katliamları hatırlatan Bayındır, Erdoğan’ın Kürt halkının hafızasında yaratığı yıkım, diri bir şekilde durduğunu, ikinci turda Erdoğan faşizminin, Kürtlerin diline, tarihine, coğrafyasına, kültürüne ve varlığına karşı nasıl bir tehdit oluşturduğunu daha iyi anlatacaklarını söyledi. Bayındır, Kürt halkı kendisine yapılan baskı ve zulüm politikasına karşın 14 Mayıs günü cevap verdiğini, 28 Mayıs’ta Erdoğan rejimini göndererek net olan tavrını ortaya koyacağını söyledi.

‘Sandıklara sahip çıkmalı’

14 Mayıs seçimlerinde sandıklarda yaşanan usulsüzlükleri anımsatan Bayındır, “Bizler siyasi partiler, gönüllüler ve avukatlar, 14 Mayıs’ta yaşanan sıkıntıları aşan bir seçim sürecine hazırlanıyoruz. Herkesi seçim güvenliğine dair görev almaya çağırıyoruz. Sorumluluk almak isteyenler partimize başvurabilir. Hırsızlıkta tecrübeli bir iktidarla karşı karşıyayız. Boşluk bulduğu anda oyları çalabilecek yada kendisi bir boşluk yaratma uğraşında olabilecek bir iktidar var” uyarısında bulundu.

Ya beyaz ya da karanlık bir dönem

Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerin ülkeyi karanlığa sürükleyeceğini belirten Bayındır, “Bu ittifakın birleşenlerini bir araya getirdiğimizde, ırkçı, milliyetçi, gerici, faşist ve kadın, doğa, toplum, Kürt düşmanı olduğunu görebiliyoruz. Bu seçimin sonuçları halkın geleceği açısından tarihi bir seçim. Halkların özgürlük, demokrasi ve birlikte yaşama talebi ile karanlık ve faşist bir sistem karşı karşıya. Ya beyaz ya da karanlık bir dönemin yaşanacağı seçim olacak. Korkmadan, çekinmeden, bu seçimin başarısına odaklanalım ve özgürlüğü getirelim” diye seslendi.

Haber: MA / Fethi Balaman 

 

 

#Bayındır #Faşizmin #kurumsallaşmasına #izin #vermeyeceğiz #Mayıs #çok #önemli

EN SON EKLENENLER