Bayındır: Zafer Kürtlerin ve dostlarınındır

 Riha’da partisinin il kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ‘Demokratik siyasetimiz üzerine çok engellemeler yaptılar  ama bu mücadelemiz, öncülerimiz, hiçbir zaman halkımızın geleceğini alternatifsiz bırakmadı ve bırakmaz’ dedi 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Riha (Urfa) İl Örgütü, 1’inci Olağan Kongresini Riha Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Kongreye, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri Meclisi ve Yeşil Sol Parti Riha İl Örgütü yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Kongrede, Şirnex’ın (Şırnak)  Hezex (İdil) ilçesinde korucular tarafından yakalanarak askerlere teslim edilen HPG’li Süleyman Adıyaman’ın (Harun Elbak) yaşadıklarına dikkat çekilirken, salonda “Bimre ixanet” sloganları yükseldi.

Kongrede konuşan HDP Riha Milletvekili Ayşe Sürücü, önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, “Tarihi bir seçim ile karşı karşıyayız. Çünkü bu seçimde tekçi rejimi yıkacağız” dedi.

‘Büyük kazanacağız’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise, Kürt halkının büyük direndiğini ve 14 Mayıs’ta büyük kazanacağını kaydetti. Seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceklerini vurgulayan Bayındır, “Şimdiye kadar demokratik siyasetimiz üzerine çok engellemeler yaptılar. Onlarca partimiz kapatıldı. Şimdide HDP kapatılma ile karşı karşıya ama bu mücadelemiz, öncülerimiz, hiçbir zaman halkımızın geleceğini alternatifsiz bırakmadı ve bırakmaz. Onun için bu seçime Yeşil Sol Partisi ile gireceğiz. HDP, HADEP, DEP, DTP’yi nasıl kucakladıysak, aynı şekilde Yeşil Sol Parti’yi de sahipleneceğiz” ifadelerini kullandı. Yapılacak olan seçimin çok stratejik bir seçim olduğunun altını çizen Bayındır, “Yeşil Sol Parti’nin de içinde olduğu Emek ve Özgürlük ittifakı inşa edildi. Yine Kürt mücadelesinin öncülüğünde Kurdistani ittifak yapıldı. Bu ittifaklarla AKP- MHP zulmüne karşı 3’üncü yolu inşa ediyor. Kürdistan ittifakları, 14 Mayıs’ta Türkiye siyasetinin alt yapısını oluşturacak” diye konuştu.

‘Kürt sorununda muhatap Sayın Öcalandır’

Türkiye’nin artık bir karar verme evresine geldiğine dikkat çeken Bayındır, “Türkiye artık bir karar verecek. Önümüzdeki 100 yıl için ya yine inkar ve imha üzerine devam edecek ya da eşit ve özgürlükçü olarak demokratik bir yol çizecek. Eğer yok etme, imha zihniyeti üzerinde ısrar edilirse Türkiye’nin geleceği karanlığa doğru gidecek. Bizler Kurdistan’daki parti ve kurumlar olarak Türkiye’nin bugün yaşadığı sorunların temelinin Kürt sorunu olduğunu söylüyoruz. Kürt sorunun çözümünü düşmanlık ve savaşla sürdürmeye devam ederseniz, bugün yaşadığımız krizler daha da derinleşerek, devam edecek. Kürt sorununun çözümü bellidir. Bunun muhatabı da Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kürt Halk Önderi bunun yollarını söylüyor ve öncülük yapıyor” şeklindi konuştu.

‘14 Mayıs’ta zafer elde edeceğiz’

Kürtlerin sadece Türkiye’de değil bütün Ortadoğu’da büyük bir aktör konumunda olduğunu söyleyen Bayındır, “Bu mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Her geçen gün siyasetimiz ilerliyor. 14 Mayıs’ta da zafer elde edeceğiz. Onunu için bu inançla ve bağlılıkla mücadelemizi sürdürmeliyiz. Ona göre çalışmalıyız. Zafer Kürtlerin ve Kürt dostlarınındır” dedi.

Kongrede tek liste ile gidilen seçimde DBP Riha İl Eşbaşkanlığına Vahit Akgül ve Hamide Göktaş seçildi.

RIHA

#Bayındır #Zafer #Kürtlerin #dostlarınındır

EN SON EKLENENLER