Bedlîs’in tek kadın aday Semra Çağlar Gökalp:Kadınlarla birlikte çalışma yürütüyor

Bedlîs’in tek kadın milletvekili adayı olan Yeşil Sol Partili Semra Çağlar Gökalp muhafazakar bir yapıya sahip olan kentte kadınlarla çalışma yürütüyor

AKP iktidarının kadınları evlere mahkum ettiği Bedlîs’in tek kadın adayı Yeşil Sol Parti’den Semra Çağlar Gökalp. Yeşil Sol Parti’nin adayı etrafında kenetlenen kadınlar, seçim çalışmalarına öncülük ediyor. Bedlîsli kadınlar, kentte ve ilçelerinde köy köy dolaşarak Yeşil Sol Partili Gökalp için oy istiyor.

Başaracağız

Kadınların kentteki seçimlerde öncü rol oynadığını belirten Barış Annesi Saadet Çaçan, “Bir dönem kadınlar sadece evlerdeydi, dışarı çıkmıyorlardı. Kadınların bulunduğu alanlarda yaptığı çalışmalar ve konuşmalar çok etkili oluyor. Gittiğimiz her yerde kadınların neden özgür olmalarını anlatıyoruz. Kadınlar ne zamana kadar baskı altında olacak. Ne zamana kadar erkeklerin kölesi olacak. Tüm kadınlara meydanlara çıkın diyoruz. Bu seçimde kadınların çalışması çok iyi oluyor ve şu an her yerde kadınları görüyoruz. Köylerde, şehirde, mahallelerde ve evlerde seçim çalışması yürüten kadınlarla başaracağız” dedi.

Semra Çağlar Gökalp

Kadınların desteği önemli

Kentte seçim çalışmalarına öncülük ettiklerini belirten Süreyya Aydın, “Ama Bedlîs genelinde muhafazakar bir yapı var. Biz de kadınların seçim çalışmalarına katılması ve evlerden çıkması için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle köylerde yaptığımız seçim çalışmalarda kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Kadınlar köylerde bizi zılgıtlarla, zafer işaretiyle büyük bir coşkuyla karşılıyor ve destek veriyor. Kadınların bu destekleri bizlere güç, moral ve motivasyon veriyor. Özellikle Bedlîs’in bazı ilçelerinde kadınlar dışarı çıkmak istiyor ve bir şeyler yapmak istiyorlar. Ama o muhafazakâr, erkek zihniyeti izin vermiyor. Kadınlar, Kürt Özgürlük Hareketi ile beraber bir adım değil, birkaç adım ilerledi” diye belirtti.

Değiştireceğiz

İktidarın Bedlîs’te ciddi baskısı olduğunu dile getiren Aydın, “AKP’nin toplum, adalet ve demokrasi üzerindeki baskısını 14 Mayıs seçimleriyle ortadan kaldıracağız. Biz kadınlar; canla, başla çalışıyoruz. Özellikle Yeşil Sol Parti’nin mahalle ve köy çalışmaları adeta miting havasında geçiyor. Biz kentimizde kadınların gücüyle AKP ve sistemini 14 Mayıs’ta değiştireceğiz. O güç biz kadınlarda var” vurgusunda bulundu.

BEDLÎS

#Bedlîsin #tek #kadın #aday #Semra #Çağlar #GökalpKadınlarla #birlikte #çalışma #yürütüyor

EN SON EKLENENLER