Begüm Langfeld seçimlerde destek bekliyor

Bu Pazar günü Aşağı Saksonya’ Eyalet Parlamentosu seçimi var ve birçok göçmen ve Türkiye kökenli Aday’ da yarışacak. İşte onlardan birisi de Begüm Langfeld.

Başkenti Hannover  olan Eyalet’te 9 Ekim Pazar günü yapılacak seçimlerde Yeşiler Partisinden Cloppenburg Nord bölgesinden Aday olan Begüm Langfeld seçimlerde partisinin oylarını 5 yıl öncesine göre iki katına çıkaracağını umuyor.Aşağı Saksonya SPD li Stephan Weil Başbakanlığında bir SPD-CDU hükümeti tarafından yönetiliyor.

Yeşiler Partisinin Cloppenburg Nord’ tan adayı olan Meslek okulu öğretmeni olan ve  Maraş-Göksun Keklikoluk köyünden Begüm Langfeld bir Kürt-Alevi Politikacı. Langfeld Uluslararası Af örgütü ve daha bir çok Sivil Toplum kuruluşunda çalışan birisi,  kendisi İnsan ve Kadın Hakları,Eğitim, kaliteli İşgücü, Zanaatkar yetiştirilmesi, Göç ve Mülteci gibi alanlardaçalışmalar yapıyor.

Çevre ve Doğanın korunmasının kendisi için en önemli konuların başında geldiğini söyleyen Begüm Langfeld’’ Almanya’ da yaşayan her 5 kişiden birisi Göçmen ama bu oran maalesef yerel, eyalet ve federal Parlamentolara yansımıyor. Yani seçilen göçmen kökenli Vekil sayımız çok az.

Aile Maraş katliamından canını zor kurtarmış

19 Aralık ile 26 Aralık 1978’de Kahramanmaraş’ta yaşanan Maraş Katliamından canını zor kurtaran Begüm Langfeld’ in ailesi Almanya’ ya kendilerini kabul ettiği, koruduğu ve bu fırsatları verdiği için çok büyük bir vefa borcu olduğunu söylüyor. Resmî rakamlara göre Maraş’ ta yedi gün süren olaylar sırasında suçsuz, günahsız 120 Alevi  öldürüldü. Alevilere ait 559 ev yakıldı, 290’a yakın iş yeri tahrip edildi.

Begüm Langfeld, Pazar günü kendisini Alman toplumunun bir parçası hisseden, seçme hakkı olan insanları oy atmaya çağırırken Alevi canlar ve onların ilerici dostlarından kendisine ve partisi Yeşillere destek beklediğini söyledi

Mehmet Tanlı

EN SON EKLENENLER