Beraat kararı onanan Kaya’ya yeni soruşturma

Yerine kayyım atanmasına gerekçe yapılan davada verilen beraat kararı onanan Erxenî Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya hakkında  beraat kararının onanmasının ardından yeni bir soruşturma açıldı

Hakkında açılan davalar gerekçe gösterilerek açığa alınan ve ardından yerine kayyım atanan Erxenî (Ergani) Belediye Başkanı Ahmet Kaya, beraat edip görevine dönmek için İçişleri Bakanlığı’na başvururken hakkında 4 Mayıs tarihinde bir soruşturma daha açıldığı ortaya çıktı.

Medyascope’dan Ferit Aslan’a hakkında açılan yeni soruşturmayı değerlendiren Kaya, “Hakkımda verilen ve kesinleşen ilk beraat kararından sonra biliyorsunuz Valilik ve başsavcılık kararı ile hukuksuz bir şekilde düzeltme ile İstinaf yolunu açtılar. Bu kez İstinaf mahkemesi 22 Mayıs’ta Yargıtay yolu kapanmak üzere hakkımda yine beraat kararı verince dört gün sonra bu kez yeni bir soruşturma açıldığını öğrendik. Bütün amaçları belediye başkanlığı görevine dönmemizi engellemeye ve uzatmaları oynamaya yöneliktir. Aldığımız beraat kararları ile görevimize dönmek için bakanlığa yaptığımız başvurunun sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Amed’in Erxenî  ilçesinde belediye eşbaşkanlığına aday gösterilen ve yüzde 55,85 oyla seçilen Ahmet Kaya, 23 Mart 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Hakkında başlatılan soruşturmalar gerekçesiyle görevden alınan Kaya’nın yerine daha sonra kayyım atandı.

Daha sonra katıldığı aday tanıtım toplantısı, Newroz kutlaması, taziye ziyareti gibi etkinlikler gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Kaya hakkında dava açıldı. Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, Kaya hakkında beraat kararı verildi. Karar, temyiz başvurusu olmamasından kaynaklı 7 Nisan’da kesinleşti. Kaya’nın avukatları, Diyarbakır Valiliği üzerinden İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Kaya’nın belediye başkanlığı görevine iadesi istendi.

 HABER MERKEZİ

#Beraat #kararı #onanan #Kayaya #yeni #soruşturma

EN SON EKLENENLER