Berecûk’de büro açılışı: 14 Mayıs’ta savaş politikalarına son vermeliyiz

Yeşil Sol Parti Riha’nın Berecûk ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışta konuşan aday Ömer Öcalan ’14 Mayıs’ta tüm halkımızla bu kötü giden düzene, savaş politikalarına, halka ölümü ve çözümsüzlüğü reva görenlere en büyük cevabı vermeliyiz’ dedİ

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha’nın Berecûk (Birecik) ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha il yönetimleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe yönetimi ve yüzlerce kişi katıldı. İlçe girişinde davul zurnayla karşılanan adaylar, konvoyla ilçe merkezinde tur attı. Ardından Meydan Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilecek olan seçim bürosuna geçildi.

Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Aliye Kızıldamar, seçimin yeni bir dönemi ifade ettiğini belirterek, “Bu sandıklar, toprağına küskün olan çiftçilerimiz, ağaca küstürülmüş suyumuz, geleceğimiz için yol belirleyici olacak. Bize bir yol açacak. Bu yol şimdiye kadar yaşadığımız tüm sorunların çözümünün yolu olacak” dedi.

En büyük zorluğu kadınlar yaşıyor

Toplumsal sorunların en büyüğünü kadınların yaşadığına dikkat çeken Kızıldamar, “Yaşanan zorlukların en büyüğünü kadınlar yaşıyor. Şiddetin, işsizliğin en büyüğünü kadınlar yaşıyor. Geleceğe dair hiçbir şeyin garantisi yok. Kadınlar, sabah kalkıyor akşama kadar hiç durmadan çalışıyor. Evde, fabrikada her yerde kadınlar çalışıyor, fakat kadınların geleceklerine dair söz hakları yok. Ancak biz, sizlerin desteğiyle kadınların kendi gelecekleri üzerinden söz sahibi olma yolunu açacağız” diye belirtti.

‘Çözümü konuşmalıyız’

HDP Riha Milletvekili ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ömer Öcalan da cumhuriyetin ikinci yüzyılda demokrasi ile buluşma zamanının geldiğini söyledi. Ülkede devam eden devasa sorunların olduğunu ifade eden Öcalan, “Eğer biz cumhuriyetin bu ikinci yüzyılında yeni bir defter açacaksak, çözümü konuşmalıyız. Çözümün kapısını artık aralamalıyız. Bu ülke yıllardır büyük acılar çekiyor. Bu ülkede bazen düşük yoğunluklu, bazen de orta yoğunlukla bir savaş söz konusudur. Bu kör savaş nereye kadar sürecek? Bu ölümler nereye kadar sürecek? 14 Mayıs gibi bir tarih var önümüzde. Biz, 14 Mayıs’ta tüm halkımızla bu kötü giden düzene, savaş politikalarına, halka ölümü ve çözümsüzlüğü reva görenlere en büyük cevabı vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra büronun açılışı yapıldı.

Kaynak: MA

#Berecûkde #büro #açılışı #Mayısta #savaş #politikalarına #son #vermeliyiz

EN SON EKLENENLER