Beştaş: Herkesi kapsayacak bir hat izlenmeli

Partisinin Seyhan İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”ne dikkat çekti. Beştaş, herkesi kapsayacak, 80 milyon yurttaşın taleplerini, özlemlerini ortaya koyacak bir hat izlenmesi gerektiğini ifade etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi’ni Güngör Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, İHD, PSAD, HDK, Halkevi, Eğitim Sen, DBP ile çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna, “İnadına eşitlik, inadına barış, inadına demokrasi”, “Direniş ruhu ile özgür yaşamı inşa ediyoruz” yazılı pankart asılırken, kongre divan seçimi ile başladı. Kongre sırasında HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile kongre salonunda görüntü alan polisler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Polis kongre güvenliğini sağladıklarını savunarak, görüntü almaya devam etti.

‘HAKLI MÜCADELEMİZ ENGELLENİYOR’

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, siyasi idarenin HDP Eş Genel Başkanları ile vekil arkadaşları ve partililerinin tutuklanıp “rehin” alındığını söyledi. Partilerine yönelik baskılara dikkat çeken Beştaş, siyasi iktidarın partilerini “terörize” edip çalışmalarını engellediğini, adaletin askıya alındığı bir dönemi yaşadıklarını söyleyerek, haklı mücadelelerinin tüm engellemelere rağmen devam ettiğini dile getirdi. 102 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna da değinen Beştaş, Gülmen ve Özakça’nın ölüm sınırında olduğunu ifade etti.

‘NASIL ADALET BEKLEYECEĞİZ’

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne ilişkin “Adalet, Adalet Sarayı’nda aranır” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Beştaş, “Orada adalet olsa bizim sokakta ne işimiz var. Orada adalet dağıtılmıyor. Adaletsizlik vücut buluyor” dedi. Adalet saraylarını adalet dağıtmaktan çıkarmak için çok sayıda yasa çıkarıldığını, hakim ve savcıların görevden alınıp baskı altına alındığını ifade eden Beştaş, Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve vekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ başta olmak üzere halkın seçtiklerinin cezaevinde olduğunu da hatırlattı. Beştaş, “Bu yargıdan nasıl adalet bekleyeceğiz?” diye sordu.

‘HERKESİ KAPSAYACAK BİR HAT ÇİZİLMELİ’

CHP’ye “Şunu yaptınız, bunu yaptınız, iyi oldu” diyecek noktada olmadıklarını söyleyen Beştaş, “Mutlu olduk demeyiz. Çünkü değiliz. Çünkü tutuklamalar parlamentonun etkisizleştirilmesini amaçlıyor. Halkın iradesinin cezaevlerine kapatılmasının ülkeyi uçuruma doğru götürdüğünü hep söyledik. Bugün de söylüyoruz” dedi. Herkesi kapsayacak, 80 milyon yurttaşın taleplerini, özlemlerini ortaya koyacak bir hat izlenmesi gerektiğini ifade eden Beştaş, “Çok rahatlıkla ifade edebilirim ki sadece HDP’liler değil, CHP’liler, MHP’liler hatta AKP’liler de bu gidişattan memnun değil, kimse geleceğini göremiyor. Çocuklarının kendilerinin ne iş güvencesi ne yaşam garantisi, ne eğitim garantisi var” şeklinde konuştu.

‘BU HALKI TESLİM ALAMAZSINIZ’

“HDP bu ülkede barış, özgürlük, demokrasi ve barışın öncüsüdür” diyen Beştaş, mücadelelerinin devam ettiğini anlattı. Beştaş, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Siz zalimsiniz ve zulüm ediyorsunuz. Biz dimdik ayaktayız. Her yerde direniyoruz. Bizler güçlü ve örgütlü olduğumuz sürece bizi bitiremezler. Bizler cezaevlerinde de Meclis’te, sokaklarda direnmeye devam edeceğiz. Yüz yıllardır bu halkı teslim alamayanlar, bu politikalar ile asla teslim alamaz” dedi.

Konuşmalar ardından yapılan seçimde HDP Seyhan İlçe eşbaşkanlığına Suzan Yıldırım ve Yaşar Demir getirildi.

EN SON EKLENENLER