Beştaş: Kadınlar isterse kaosu yıkar barışı getirir

Adana’da kadınlarla bir araya gelen HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Kadınlar isterse bu kaos ortamını yıkar ve ülkeye barışı getirir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, “Durmayalım Dur Diyelim” sloganıyla Adana’da iki günlük halka buluşma programının ikinci gününde Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde kadınlarla buluştu. Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe mahallesinde bulunan HDP Fırat Temsilciliği’nde HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Asiye Kolçak’ın katılımıyla kadın toplantısı gerçekleştirildi.

‘KADINLAR İSTERSE KAOS ORTAMINI YIKAR’

Toplantıda konuşan Beştaş, “Biz kadınlar birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz müddetçe kadınlar kazanacaktır. Sayın Abdullah Öcalan boşuna demiyor ‘toplumun tek kurtarıcısı kadındır’ diye. Kadının özgürlüğü kendi elindedir. Diktatörler savaş ve kaos ortamı yaratmak istediği zaman ilk olarak kadınlara saldırıyor. Biz kadınlar istersek bu kaos ortamını yıkarız. Kadınların karar yönündeki iradeleri ne kadar esas olursa o kadar başarıya ulaşacaktır” dedi. Kadınların kendini eve hapsettiğini dile getiren Beştaş, “Zindanlardaki arkadaşlarımız için neler yapmamız doğrultusunda adım atmalı ve nasıl destek sunmalıyız diye düşünmeliyiz. Bizim görevimiz sadece evde bulaşık, çamaşır yıkamak ya da çocuk bakmak değil. Eril erkek ve eril devletin zihniyetine karşı mücadele etmektir ” diye konuştu.

‘SUSMAYALIM’

HDP’nin 6 milyon seçmenin iradesi olduğunu hatırlatan Beştaş, bunu, 10 milyon yapabilecek olanın kadınlar olduğunu belirtti. Beştaş, “Zulme karşı tek yürek olmalıyız, diktatör bugün dilimizi, inancımızı yok sayıyorsa biz boyun eğmemeliyiz. Adalet diyoruz adalet nerede? Sizin ve bizim gücümüzle olacaktır, bizler de özgürlük istiyoruz, bizler de haklarımızı istiyoruz. Çocuklarımız için geleceğimiz için özgürlüğümüz için susmayalım” ifadelerine yer verdi.

EN SON EKLENENLER