Beştaş: Tezgahla vekilliğimizi çalmaya çalışıyorlar

AKP, MHP ve İYİ Parti tarafından Erzirom seçim sonuçlarına itiraz edilirken, duruma dair bilgi veren Yeşil Sol Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, ‘Partimizin Erzurum’da temsiliyetine itiraz ediyorlar, bu tezgahı kuranlar utanmıyorlar. Birlikte başardık, birlikte sonuca erdirelim’ dedi

Türkiye ve Kurdistan’da milyonlarca yurttaşın sandık başına gittiği Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere dair itirazlar sürüyor. Birçok yerde özellikle Yeşil Sol Parti’nin oylarının AKP ve MHP’ye yazıldığı ortaya çıkarken, Yeşil Sol Parti’nin vekil çıkarttığı yerlerde ise yine AKP-MHP ve İYİ Parti ortaklaşmasıyla sonuçlara itirazlar yapılıyor.

O kentlerden biri ise Erzirom (Erzurum).  Partilerin, Yeşil Sol Parti’den Meral Danış Beştaş’ın vekilliğini gasp etmeye çalıştıkları belirtildi.

Vekil çıkarmayalım diye uğraşıyorlar

Konuya dair Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Berivan Kutlu‘ya konuşan Beştaş, “Vekilliğimizin gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. Beştaş, “Erzirom İYİ Parti, MHP ve AKP ortaklaşarak bizim kazandığımız vekilliği çalmaya çalışıyorlar, tezgah kurmaya çalışıyorlar. Hemen bütün ilçelerde itiraz etmişler, itirazların yasal dayağı yok. İtirazların yasada yeri yok ama ortaklaştıkları şey Yeşil Sol Parti’nin, yani bizim Erzirom’dan vekil çıkartmamız için çalışıyorlar” dedi.

Partimize tahammülsüzlük var

Yeşil Sol Parti’nin tüm çalışanlarının ve avukatlarının sahada mücadele ettiğini belirten Beştaş, “Buna izin vermeyeceğiz, Erzurum halkı da bu konuda tepkili çünkü tüm engellemelere rağmen bu oy sandıktan çıktı. Eğer bir yolsuzluk varsa bu partimize karşı yapılmıştır. Birçok merkezde oylarımızın başka partilere yazıldığını herkes görüyor. Partimize karşı bir hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük var. Partimizin Erzurum’da temsiliyetine itiraz ediyorlar, bu tezgahı kuranlar utanmıyorlar. Birlikte başardık, birlikte sonuca erdirelim” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

#Beştaş #Tezgahla #vekilliğimizi #çalmaya #çalışıyorlar

EN SON EKLENENLER