Beştaş’tan faiz açıklaması: Kürt sorunu çözülmeden ekonomi düzelmez

İktidarın faiz arttırma kararını değerlendiren Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Faiz artışlarının ekonomideki krize çözüm olamayacağını belirterek, ‘Kürt sorunu çözülmediği sürece yoksulluk ve açlık devam edecektir’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrası açıklanan politika faiz artışına ilişkin açıklamalarda bulunan Beştaş, “Politika faizinin artırılması iki temel sonucu ortaya çıkarıyor. Bu aslında Türkiye ekonomi modeli olarak yıllardır pazarlanmak istenen safsatanın çöktüğünün itiraf edilmesidir. Yıllardır bu başta Erdoğan olmak üzere bu tekerlemeyi dinliyoruz, ‘faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur.’ Saçma sapan bir iddianın çöktüğünün kabul edilmesi anlamına geliyor” dedi.

‘Baştan dinleseydiniz ekonomi çökmezdi’

Beştaş, “Bu itiraf aslında tüm söylemlerimizi, muhalefetimizi bir kez daha haklı çıkardı. Keşke baştan bizi dinleseydiniz. Keşke haklı çıkmasaydık ve ekonomi de çökmemiş olsaydı. Ekonomik enkaz bu kadar büyümeseydi. Türkiye ekonomi modelinde ısrar edilmeseydi, bugün çok farklı bir atmosferde yaşıyor olacaktık” diye konuştu.

İnat uğruna milyonlar açlığa mahkum edildi

AKP’nin ekonomi alanındaki hiçbir kararının tutmadığını belirten Beştaş, “Çünkü dünya gerçeklerinden tamamen kopuk bir şekilde hareket edildi. Sonuç olarak hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Enflasyon üç haneli rakamlara çıktı. Emeği ile geçinen Türkiye yurttaşları yoksullaşmaya devam ediyor. Özellikle büyük kentlerde en temel ihtiyaçların karşılanamadığı bir realite ile karşı karşıyayız. 5,10 kat artan kiraları biliyorum. Bu kiralar nedeniyle barınma sorunları çığ gibi büyüyor. İktidarın bu inadı nedeniyle milyonlar açlığa ve sefalete mahkum edildi. Milyonlarca insan işsiz kaldı” diye belirtti.

‘Kürt sorunu çözülmeden ekonomi düzelmez’

Faiz artışlarının ekonomideki krize çözüm olamayacağına dikkat çeken Beştaş, AKP-MHP iktidarının her zaman olduğu gibi yine denklemi yanlış kurduğunu söyledi. Beştaş devamla şunları söyledi: “Ülke ekonomisi içinde bulunduğu çöküş halinden çıkamayacaktır. Sihirli değnek olma özeliği yoktur. Dolar kurları da beklentinin aksine hemen düşmeyecektir. AKP-MHP iktidarı her zaman olduğu gibi denklemi yine yanlış kurmuştur. Bu ülkede demokrasi olmadığı sürece, adalet sağlanmadığı sürece ekonomi düzelmeyecektir. Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü gerçekleştirilmediği sürece ve savaşa giden paralar yurttaşların refahı için harcanmadığı müddetçe yoksulluk ve açlık devam edecektir.”

ABKARA

#Beştaştan #faiz #açıklaması #Kürt #sorunu #çözülmeden #ekonomi #düzelmez

EN SON EKLENENLER