Beştaş’tan HÜDA-PAR yanıtı: Cumhur İttifakı telaş ve panikle her yere gidiyor

Meclis’te açıklamalarda bulunan Meral Danış Beştaş, HÜDA-PAR sorusuna ‘Cumhur İttifakı büyük bir telaş ve panik içinde. Gidebileceği her yere gidiyor’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen HÜDA-PAR sorusuna “Cumhur İttifakı büyük bir telaş ve panik içinde. Gidebileceği her yere gidiyor” diyerek yanıt verdi.

Yeni rant alanları açıyorlar

“İktidar ve küçük ortağı giderayak Meclis gündemini tıka basa doldurmaya devam ediyor” diyen Beştaş, getirilen yeni düzenlemelerin ihtiyaçlara çare olmadığını ifade etti. İktidarın çevre düzenlemeleriyle yeni rant alanları açtığını vurgulayan Beştaş, “Oysaki Türkiye’nin tartışması gereken temel mesele böyle bir afet sonrası afeti felakete dönüştüren iktidarın yeni düzenlemeler yapması gerekliliğiydi” dedi.

Freedom House’un raporu

Freedom House’un yayınladığı demokrasi raporuna dikkat çeken Beştaş, 195 ülke ve 15 bölgedeki özgürlüklerin değerlendirildiği raporda, başta Türkiye olmak üzere önemli veriler ve tespitler yer aldığını ifade etti. Beştaş, “Türkiye’nin durumu şu an neyse rapora aynen yansımış, iktidarın yalanladığı her şey tüm açıklığı ile raporda yer alıyor. Türkiye en çok gerileyen ülkeler listesinde. Türkiye özgürlük endeksinde kiminle yarışıyor, Tanzanya ile yarışıyor” diye konuştu.

Kadınlar zor koşullarda

HDP Kadın Meclisi’nin 8 Mart’ı deprem bölgelerinde geçirdiğini hatırlatan Beştaş, “Mücadelenin ve dayanışmanın olduğu her yerde olduğumuz gibi umudumuz ve inancımızla 8 Mart’ta depremzede kadınlarla dayanışmayı yükseltmeye çalıştık. Depremden en çok hak kaybı ve mağduriyet yaşayan kadınların sesi olmaya ve taleplerini yüksek sesle deprem alanlarından haykırmaya çalıştık. 8 Mart’ta Nurhak ve İslahiye’deydim en büyük acıyı kadınlar yaşıyor. En temel ihtiyaçlara ulaşamıyorlar kendi üzerlerine yüklenmiş olan ev içi emeği zor koşullarda sürdürmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

HÜDA-PAR’ın MHP ve AKP’yi desteklemesi

Beştaş “HÜDA-PAR’ın Cumhur İttifakı ile işbirliğini nasıl değerlendiriyorsunuz” şeklinde gelen soruya da “Biz şu anda Emek ve Özgürlük İttifakı temelinde çalışıyoruz, seçime hazırlanıyoruz.  Cumhur İttifakı bu konuda büyük bir telaş ve panik içinde. Gidebileceği her yere gidiyor” cevabını verdi.

ANKARA

 

#Beştaştan #HÜDAPAR #yanıtı #Cumhur #İttifakı #telaş #panikle #yere #gidiyor

EN SON EKLENENLER