Beştaş’tan kadınlara çağrı: Mührümüzü vuralım kadın düşmanı ittifakı gönderelim

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 14 Mayıs’ta sonuçlanan genel seçimlere dair konuşan Yeşil Sol Parti Erzirom Milletvekili Meral Danış Beştaş, ‘kadın düşmanı bir ittifak’ oluştuğunu belirterek, ‘Mührümüzü biz kadınlar vuralım ve bu ittifakı gönderelim’ dedi

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde bütün itirazlara rağmen Erzirom (Erzurum) milletvekili olarak seçilmeyi başaran Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Meral Danış Beştaş ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi.

Amacımız kadın düşmanı ittifakı göndermek

Kadın düşmanı bir ittifakın oluştuğunu belirten Beştaş, “Kadınların gücünün, mücadelesinin, kararlılığının, yaşamlarına ve kazanımlarına sahip çıkma iradesinin ne kadar güçlü olduğunu anlamamışlar ama onları anlatacağız. Kadınlar; büyük bedeller ödeyerek, büyük mücadeleler vererek bu kazanımları elde ettiler. Bizim kadınlar olarak en büyük motivasyonumuz 28 Mayıs’a girerken bu kadın düşmanı ittifakı göndermek olacak” diye konuştu.

İktidar tepkinin farkında

İstismar ve tecavüz davalarında cezasızlık politikalarının devam ettirildiğini vurgulayan Beştaş, “HÜDA-PAR, Yeniden Refah, AKP-MHP ittifakından önce bunu çıkıp savunamıyorlardı. Bu konudaki tepkinin farkında olmasalar bile sessizliği tercih ediyorlardı ya da dolaylı beyanlarda bulunuyorlardı. Şimdi ise doğrudan çocuk evliliği ile ilgili ‘Kime göre neye göre’ çocuk diyebiliyorlar. 18 yaşından küçük herkesin çocuk olduğu gerçeğini bile kabul etmeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Herkesin karşı çıkması gereken bir iktidar

Erdoğan kazandığı takdirde kadınların bugün yaşadıklarının çok daha ağırını yaşayacağını ve bunun iktidar tarafından ilan edildiğini belirten Beştaş, “AKP içindeki kadınlar da, MHP içindeki kadınlar da, diğer partiler içindeki kadınlar da kadın kimlikleriyle buna karşı dur diye bilmeliler. Ama belli ki büyük bir baskı altındalar ya da koşulların da yarattığı atmosferde sessiz kalıyorlar. Kadın paydasının en büyük paydalardan biri olduğuna inanıyorum. Bu yönüyle herkesin karşı çıkması gereken bir Erdoğan, bir iktidar gerçekliği var” dedi.

‘İrademizi ortaya koyalım’ çağrısı

Düşüncesi, kimliği, dili, partisi ayırt edilmeksizin bütün kadınlara çağrıda bulunduğunu vurgulayan Beştaş, “Bize açıkça düşmanlık ilan edenlere karşı sesimizi kısmayalım, irademize ortaya koyalım. Mührümüzü biz kadınlar vuralım ve bu ittifakı gönderelim” çağrısında bulundu.

Haber: Yüsra Batıhan / MA

 

#Beştaştan #kadınlara #çağrı #Mührümüzü #vuralım #kadın #düşmanı #ittifakı #gönderelim

EN SON EKLENENLER