Binali Yıldırım: Katar için çaba harcıyoruz

İş dünyası temsilcileriyle biraraya gelen Başbakan Yıldırım, Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi üyesi bazı devletleri ile Katar arasında yaşanan krizin çözümü için çaba harcadıklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyası temsilcileri ile iftar yemeğinde buluştu. İftarın ardından konuşma yapan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası işleri aksatmadığı için iş insanlarına teşekkür etti. Yıldırım, darbe girişiminden 3 gün sonra bankaların açık olduğunu, finansal işlemlerin yapıldığı hatırlattı. Yıldırım, “Hiçbir çağrı olmadan, 1 haftada 11 milyar doları sisteme dahil ettiniz. Bu terör girişiminin hemen defolmasını sağladınız. Ben de ülkem ve milletim adına, sizlere tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘KATAR İÇİN DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR’

Yıldırım, Suudi Arabistan ve Körfez İşbirliği Konseyi üyesi bazı devletleri ile Katar arasında yaşanan krizin çözümü için çaba harcadıklarını dile getirdi. Diplomatik görüşmelerin sürdüğünü aktaran Yıldırım, “Bölgenin daha fazla karışması için fırsat kollayanların umutlarını boşa çıkarmalıyız” diye belirtti.

‘SİZ BANKALARI DÜŞÜNMEYİN’

İşverenlere ve girişimcilere başta KOSGEB aracılığıyla kredi ve teşvikler verildiğini aktaran Yıldırım şunları söyledi: “Şimdi siz ‘Bu kadar para verdiniz de bu bankaların hali ne olacak’ diyebilirsiniz. Siz bankaları düşünmeyin, bankaların tuzu kurudur. Bankaları karları artıyor. Bankaların yeni nakde ihtiyacı var. Biz mevduat faizinin artmasını istemiyoruz. Mevduat faizi artınca kredi faizi de artıyor ve fizibilitesi kayboluyor. Siz bizi izlemeye devam edin. Siz hız kesmeden devam edin. Yolda hız felakettir ama ekonomide siz basabildiğiniz kadar basın.”

EN SON EKLENENLER