‘Bir tek oyla seçim kazanılabilir bir oyla kaybedilebilir’

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Enver Barin Bedlîs halkına çağrıda bulunurak ‘Nerde olursanız olun, bu seçim bir tek oyla kaybedilebilir, bir tek oyla kazanılabilir. Herkes oyunu kullanmaya özen göstermeli’ dedi

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin yapılacağı 14 Mayıs’a saatler kalırken, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) mahalle mahalle çalışmalarını sürdürüyor. Bedlîs halkına çağrıda bulunan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Enver Barin, seçimlerin tarihi olduğunu, bir oyun sonuçları etkileyeceğini belirterek, herkesi oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Barin, “Nerde olursanız olun, bu seçim bir tek oyla kaybedilebilir, bir tek oyla kazanılabilir. Herkes oyunu kullanmaya özen göstermeli. Seçimler Bedlîs, Kürtler ve Türkiye demokrasisi için önemlidir. Bu tarihi bir seçim ve sonuç alabileceğimiz bir seçim olacaktır. Bu nedenle herkesi oylarını kullanmaya davet ediyorum” diye seslendi.

‘Halkın AKP’den umudu kalmadı’

Kente gitmedik ev bırakmayacaklarını dile getiren Yeşil Sol Parti Tetwan İlçe Yöneticisi İbrahim Baran, son günlerde ağırlıklı olarak örnek oy pusulaları üzerinden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Baran, “Bu kısa süre içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde halktan gördüğümüz yoğun ilgi ile kentte 3 vekili alacağımıza olan inancımız yüksek. Çünkü halkın AKP ve diğer parti adaylarından bir beklentisi kalmamış. İktidarın, vadettiği hiçbir şeyi yerine getirmediğini görüyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Kayyumu aday yapmışlar’

Şirnex Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu ile Efrîn’e dönük saldırıları sırasında ismini füzeye yazdıran Muaz Ergezen’in kentte aday gösterilmesine değinen Baran, şöyle konuştu: “Kayyumunu getirip, burada aday yapmışlar. Onun hakkında birçok soruşturma var. Sadece milletvekili seçilsin, dokunulmazlığı olsun, yargılanmasın istiyorlar. Çünkü onun ucu, Erdoğan’a, oğluna ve damadına kadar gidiyor. Bundan dolayı AKP’den aday göstermişler. İyi Parti’nin adayı Safter Gaydalı ise her dönem parti değiştiriyor. Bitlis halkı bunları çok iyi biliyor. Herkese de bunu bire bir anlatıyoruz. Biri kayyımdır, biri de faili meçhul cinayetten sorumlu Meral Akşener’in adayıdır. Halkımız bunun farkında ve sandıkta gereken cevabı verecektir” şeklinde konuştu.

 ‘Oyumuzu kendimize vereceğiz’

“Oyumuzu kendimize vereceğiz” diyerek Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceklerini ifade eden Sinem Ertaş isimli yurttaş, “Biz halk olarak her şeyi biliyoruz. İnşallah bütün vekilleri biz alacağız, hiçbir kaygımız yok” dedi.

Xanım Öncül ise, “Herkesin Kürtlere oy vermesi gerekir ve tüm Kürtlerin artık uyanması ve bir olması ve aynı yolda yürümesi gerekir. Bu iktidarı değiştirme zamanı gelmiştir. Kürtler birlik olmalı, bu seçimde kazanarak özgürlük ve barışı getirelim” diye konuştu.

BEDLÎS

 

#Bir #tek #oyla #seçim #kazanılabilir #bir #oyla #kaybedilebilir

EN SON EKLENENLER