‘Birleşik mücadele zorunlu’

Başta Kürt sorunu olmak üzere, toplumsal sorunların çözümü için mevcut durumu aşan yeni bir demokrasi bloğunun kurulması gerektiğini vurgulayan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, yeni dönemde izlenecek yol haritasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dihaber’den Mehmetşah Oruç’a konuşan Koçyiğit, HDK’nin 10-11 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştireceği çalıştayla toplumsal sorunların çözümü için yeni yöntemler belirleneceğini ve “Birleşik Devrimci Mücadele”nin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

‘Hayır’ diyenler buluşacak

Toplumun çok büyük bir kesiminin mevcut yürüyen sisteme karşı bir rahatsızlık duyduğunu ve itirazı olduğunu ve bununda referandum sonuçlarına yansığını belirten Koçyiğit, “Var olan demokrasiyi aşan bir yönteme ve tarza hepimizin ihtiyacı var. Hala temas etmediğimiz, ilişki içerisinde olmadığımız her bir ‘Hayır’ diyen yurttaşımızı ve ‘Hayır’ dememiş olanların da mutlaka bu mücadelenin ve kurulacak bu bloğun içerisine dahil edilmesi gerekir” diye konuştu.

Çözüm Öcalan’da

İstanbul’da 10-11 Haziran’da düzenlenecek çalıştay ile mücadele sonuç ve yöntemlerini zenginleştireceklerini vurgulayan Koçyiğit, Türkiye’de gelişen her bir toplumsal sorunun, Kürt sorunu ile bağlantılı olduğunu ve AKP-MHP ittifakının bu sorunun çözümünü istemediğini ifade etti. Koçyiğit sorunun muhataplarına da işaret etti: “Çözüm, savaşanlar arasında yapılır. Sayın Öcalan ve PKK olmazsa, bu gerçekçi bir çözüm olmayacaktır. HDK olarak; toplumdaki barış, demokrasi çözüm iradesini çıkarma gibi bir görevimiz var.”

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER