Bismil’de halk buluşması: Tutsakları özgürlüklerine kavuşturmaya geliyoruz

Yeşil Sol Parti’nin Bismil’deki halk buluşmasında, tecridin kırılacağı ve tutsakların özgürlüğe kavuşacağı mesajı öne çıkarken, Amed adayı Türkoğlu, ‘Bu ülkeye onurlu bir barışı getirecek sona doğru geliyoruz kazanıyoruz, faşizmi göndereceğiz’ dedi

Yeşil Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed’in Bismil ilçe otogarında halk buluşması düzenledi. Buluşmaya Yeşil Sol Amed vekil adayları, Tevgera Jınen Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütü, yerine kayyım atanan Bismil Belediye Eşbaşkanları Gülşen Özer ile Orhan Ayaz ve binlerce kişi katıldı.

‘Bu seçim hepimizin geleceğidir

İlk olarak söz alan yerine kayyum atanan eski Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Bismillilerin tarih yazacağını söyleyerek bu seçimin tarihi bir seçim olduğunu söyledi. Ayaz, “Bu seçim hepimizin geleceğidir. Bu alandan sesleniyoruz ey zalimler, yeter artık diyoruz. Bugün büyük bir başarı için, faşist yönetime karşı başarı startını veriyoruz. Büyük heyecan, coşku ve iradeyle yeter artık diyeceğiz” dedi.

‘Faşizmi göndereceğiz’

Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adayı Halide Türkoğlu, “Faşizmi tek seferde göndermeye çok az bir vaktimiz kaldı. 2019’da nasıl bacaklarını kırdıysak, bu defa tek seferde göndermeye kararlıyız. Evet direne direne kazanacağız ve bugünlere direnerek geldik. Bu faşist iktidara, Bismil kayyımına sesleniyoruz; vaktin geldi pılını pırtını topla sonun geldi. Bizler en yüksek sayıda meclise girmek zorundayız, halkımız her yerde dillendiriyor. Bizim bir ağacımız var HDP’nin ağacı vardı şimdi de Yeşil Sol’un ağacı ile yola devam ediyoruz. Ağacın dallarını kesmeye çalışıyorlar fakat Yeşil Sol ile filizlendik geldik. Kürt’e savaştan başka vaat vermeyen AKP hükümetini, Kurdistan’da tabela yapmalılar. Sevgili halkımız ağacımızın gölgesinde herkese yer vardır. Ağacımızda onurlu bir barış vardır, meyvesinden herkes eşit şekilde faydalanır. Bizim ağacımız binlerce güvercin taşır, bu güvercinler İmralı’ya gider ve İmralı tecridini kırmaya gider. Bu ülkeye onurlu bir barış gelmesi için elimizi taşın altına koyduk. Bu ülkeye onurlu bir barış getirecek sona doğru geliyoruz kazanıyoruz, faşizmi göndereceğiz. Kürtler olarak önce tecridin kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Kayyım zihniyetine son vermeliyiz, anadilde ayrımcılığı ortadan kaldırmalıyız. Bunu mecliste dile getireceğiz. Direnişimizin sözü; mutlaka ama mutlaka kazanacağız. ‘Jin jiyan azadî’ sloganlarının direnişiyle kadın zılgıtlarıyla direnişimizi zafere götürmeye çok az kaldı” diye belirtti.

‘Tutsakları özgürlüğe kavuşturacağız’

Ardından konuşan Yeşil Sol Amed’in diğer adayı Cengiz Çandar, Bismil’den Ankara’ya yola çıkacaklarını kaydetti. Çandar, “Yolumuz açık olsun. Sesinizi Ankara’ya duyurmaya gidiyoruz. Selahattin Başkanı, Selçuk Mızraklı’yı özgürlüklerine kavuşturmaya gidiyoruz. Amed ve Bismil’deki kayyımı geri göndermeye gidiyoruz. Bir hafta kaldı 14 Mayıs’ta başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘Haklarımızı istiyoruz’

Son olarak konuşan Yeşil Sol Amed adayı Avukat Mehmet Emin Aktar, “Çocukluğumun ve avukatlığımın başladığı yer selam olsun. Mesela bize soruyorlar ne istiyorsunuz diye. Siz hangi hakka sahipseniz bizde onu istiyoruz. Ne azını ne fazlasını istiyoruz. Bu toprak, bu su bizimdir. Kendi topraklarımızda özgürce yaşamak istiyoruz. Tarihe, kültüre, dile sahibiz ve tarihten geliyoruz. Tutukladıklarınızı bırakmanızı istiyoruz, zindanlar boşalacak diyoruz. Bu kutsal topraklarda kendimizi yönetmek istiyoruz. Bundan kaynaklı 14 Mayıs’ta onlara cevap vereceksiniz. Biz bir halkız diyeceksiniz, özgürlüğümüzü istiyoruz diyeceksiniz. Demirtaş’ı, Selçuk Mızraklı’yı, Figen Yüksekdağ’ı, Ayla Akat’ın özgürlüğünü istiyoruz diyeceksiniz. Belediye başkanlarımız için oy veriyoruz, kayyım gitsin diyeceksiniz. İradenize ve oylarınıza sahip çıkın” dedi.

Buluşma, yapılan halayların ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ

#Bismilde #halk #buluşması #Tutsakları #özgürlüklerine #kavuşturmaya #geliyoruz

EN SON EKLENENLER