‘Bu iktidarla yaşayacak tahammülümüz yok’

14 Mayıs’ın bir millat olduğunu söyleyen Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Bedirhan Osal, ‘5 yıl daha bu iktidarla yaşayacak tahammülümüz yok’ dedi

Adayların belirlenmesi ardından seçim çalışmalarına başlayan Yeşil Sol Parti, gerçekleştirdiği etkinlikler miting havasında geçiyor. Yeşil Sol Parti’nin Kurdistan’da iddialı olduğu Şirnex’te (Şırnak) milletvekili adayı gösterilen 1979 doğumlu Bedirhan Osal, 2007 yılında Demokratik Toplum Partisi (DTP) il yönetiminde yer aldı. DTP’de 2009 yılına kadar aktif yer alan Osal, 2009 yılında yapılan KCK operasyonlarında tutuklanarak cezaevine konuldu. Osal, siyasi gerekçelerle 5 yıl 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra da mücadele etmekten vazgeçmeyen Osal, Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) aktif siyaset yaptı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Zeynep Durgut’a konuşan Osal, seçimin önemine dikkat çekerek, halkın oylarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

‘Bu seçim bizler için büyük bir fırsattır’

Osal, mücadelede hiç bir zaman geri adım atmadığını ve hep mücadeleye bir şeyler katmak için çalıştığını belirterek,”Tarihten bugüne Şirnex çok acılar gördü. Bizler de bu acılar içinde yaşayanlarız. Bu dakikaya kadar da bizler bu acıyı hep birlikte çekiyor ve yaşıyoruz. 14 Mayıs bizler için bir milattır. Yok eden, talan eden ve saldıran bu sistemden kurtulmak için bizler için bir fırsattır. 5 yıl daha bu iktidarla yaşayacak tahammülümüz yok. Bu seçim bizler için büyük bir fırsattır. Bizim yaklaşımlarımız da bu çerçevede olacak. Varlığımıza dönük düşmanlıktan öteye, doğamıza, kültürümüze, dilimize ve bu toplumu toplum yapan, insanı insan yapan bütün değerlere saldırıyor. Bu saldırılara karşı da Meclis’te yerimizi alarak gür bir sesle dile getirmek istiyoruz. Özellikle de toplum bugün yaşadığı bu ekonomik krize çare olabilmek adına çözümlerimiz olacak. Gençlerin sesi olabilmek için, katledilen doğanın sesi olmak için, şiddete uğrayan kadınların sesi olmak için, tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak ve korumak için parlamento da olmak istiyoruz. Bu kente yürütülen vahşet politikalarını sonlandırmak için parlamentoda olmak istiyoruz.”

 ‘Halk kurtuluşu Yeşil Sol Partide görüyor’

Osal, bölgede seçim çalışmalarında ciddi oyunlar olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Bölgede ve Kürdistan da çok oyunlar oynatıldığını bizler biliyoruz. Ama buna karşı Yeşil Sol Parti’ye karşı çok büyük bir coşku ve ilgi var. Halk bu sistem kurtuluşu Yeşil Sol Partide görüyor. Halk, kurtuluşunu bizim partinin manifestosunda görüyor, kurtuluşunu bizim hakikatimizde buluyor. Sandık güvenliği bizler için en temel sorundur. Şüphesiz oy kullanmak önemlidir ama bundan daha önemli olan sandıklara sahip çıkmaktır. Oy kullandığımız sandığı iyi korumalı ve takip etmeliyiz. Bizler biliyoruz, onlar her şeyi yapacaklar, tehditlerde bulunacaklar, saldıracaklar, provokasyon girişimleri olacak ama ne olursa olsun bizler oy sayımı bitmeden bina önlerini terk etmeyeceğiz.”

ŞIRNEX

#iktidarla #yaşayacak #tahammülümüz #yok

EN SON EKLENENLER