Buca Emek ve Demokrasi Güçleri’nden sandık çağrısı

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, ikinci tur için sandık güvenliğinin sağlanması ve Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi çağrısında bulundu

Buca Emek ve Demokrasi Güçleri, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turuna ilişkin Şirinyer’de basın açıklaması yaptı. “Sandığa, hayatına, geleceğine sahip çık” pankartı açılan açıklamaya kentte bulunan siyasi parti ve kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Özcan Çetin, seçimlerin ilk turunda devletin tüm olanaklarıyla meydanlarda propaganda sürdürmesine rağmen, AKP’nin istediği sonucu alamadığını söyledi. Halkın çoğunluğunun AKP’nin yarattığı bu yağma, talan ve sömürü rejimine dur dediğini vurgulayan Çetin, “Tek adam rejiminin devamı, daha çok baskı, sömürü, iş cinayetleri, yoksulluk, şiddet, savaş, gericilik, yağma ve talan demektir. AKP döneminde işten atmalar ve grev yasakları arttı. Tek adam rejimi bugün bizleri baskılamak, hakkımız olanı gasp etmek için tam karşımızda durmaktadır. Birinci turda gerek AKP hükümetinin söylemleri, gerekse kurmaylarının halkı germek için yaptıkları açıklamalar, bizlerin sandıklara ne kadar sahip çıkmamız gerektiğinin önemini bir kez daha göstermiştir. Seçim sürecinde seçim ve sandık güvenliğinin her aşamada ne kadar önemli olduğu, buna uygun bir örgütlenmenin geliştirilmesinin hayati derecede önem taşıdığı da görülmüştür” dedi.

Sandığa gitme çağrısı

Şimdi AKP rejimini değiştirme iradesi gösteren tüm kesimlere, bu umudu yeniden aşılama zamanı olduğunu belirten Çetin, “Geleceğimizi yaşanabilir kılacak, gençleri yaşatacak bir memleket hedefiyle, kalan zamanda yapılacaklara odaklanmak her birimizin görevidir. Umudu kırılanları, tekrar oy kullanmaya ikna etmek, bir kez daha oyların türlü hilelerle çalınmasına izin vermemek için seçim ve sandık güvenliği ile ilgili her dayanışmayı göstermek sorumluluğumuzdur. Emekçiler, ezilenler, kadınlar, gençler, halklar bu kalan sürede bir seferberlikle bu umudu büyütmek, emekçilerin ve halkın taleplerini dillendirmek ve değiştirebileceğimizi göstermekle yükümlüdür. Tüm bu gerekçelerle bizler emekten, özgürlükten ve demokrasiden yana olan herkesi, Pazar günü sandığa gitmeye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Buca #Emek #Demokrasi #Güçlerinden #sandık #çağrısı

EN SON EKLENENLER