Buca’da açılan kadın seçim bürosu Deniz Poyraz’a adandı

Yeşil Sol Parti, Buca ilçesinde Deniz Poyraz adına kadın seçim bürosunu açtı. Yapılan konuşmalarda kadın temsiliyetinin önemine dikkat çekildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir’deki 3’ncü kadın seçim bürosunu Buca ilçesinde açtı. Katledilen Deniz Poyraz’a adanan kadın seçim bürosu açılışına Yeşil Sol Parti İzmir kadın milletvekili adayları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti İzmir il örgütünden kadınlar ile çok sayıda kişi katıldı.

Daha fazla kadın temsilyeti

Kadın özgürlük mücadelesi veren kadınların mirasını taşıdıklarını belirten aday Semra Kıratlı, “Kadının her yerde özgün örgütlenmesiyle birlikte kendi seçim bürolarını eşit temsiliyeti, toplumun her alanına yaymıştır. Bunu güçlendirerek devam ediyoruz. Daha fazla kadının parlamentoda yer alması toplumun eril bakış açısından uzaklaştırılıp kadın bakış açısıyla yeniden inşa edilmesinde güçlü bir şekilde yerimiz alacağımızın sözünü veriyoruz” diye belirtti.

Ardından büro açılışına geçildi. Kurdeleyi “Jin jiyan azadi” sloganları eşliğinde Barış Anneleri kesti.

Aydın

Yeşil Sol Parti, Aydın’ın Didim ilçesi Altınkum Mahallesi’nde de seçim bürosunu büyük bir coşku ile açtı. Yüzlerce yurttaşın katıldığı açılışta halaylar çekildi, sloganlar atıldı. Açılışta ilk olarak Aydın milletvekili adayları Ebru Günay, Rojin Tanhan Doğan, Abdurahman Saran ve Mediha Ayhan, halka tanıtıldı.

Burada konuşan aday Ebru Günay, hiçbir baskının kendilerine diz çöktürmediğini söyleyerek, “Biz dimdik ayaktayız buradayız, ve değiştirmek için geliyoruz. Kadınlarla değiştireceğiz. Aydın’da iktidarın ve muhalefetin adaylarına bakın hiç bir yerde bir tane kadın yok. Yeşil Sol Partisinin her yerde kadın adayları var, biz kadınlar olarak kazanacağız ve bu zihniyeti değiştireceğiz. Aydın’dan meclise 2 kadın gideceğiz” dedi.

Günay’ın konuşmasının ardından adaylar ile barış anneleri büronun açılışını gerçekleştirdi.

Öte yandan Adaylar Didim ilçesinde bulunan Dersimliler Kültür Ve Dayanışma Derneği’ne de ziyarette bulundu.

Balıkesir

Yeşil Sol Parti, Balıkesir Bandırma ilçesi 100. Yıl Mahllesi’nde hem kadın hem de karma 2 seçim bürosu açtı. Çok sayıda kadın ve yurttaşların ilgi gösterdiği açılışlara Balıkesir kadın adayları Şevin Çoşkun, Gül Ertunan Karaaslan, Canşah Çelik, Fikriye Yadırgı, Nevin Yılmaz Çakaloz ve Medine Çağlıyan katıldı. Adaylar kendilerini tanıttarak, 14 Mayıs’ta Yeşil Sol’a oy verilmesini istedi.

Kadın seçim bürosu açılışında konuşan aday Şevin Coşkun ise en büyük moral kaynaklarının kadınlar olduğunu belirterek, 14 Mayıs seçimlerini de kadınlarla kazanacaklarını söyledi.

Kaynak: MA

#Bucada #açılan #kadın #seçim #bürosu #Deniz #Poyraza #adandı

EN SON EKLENENLER