Buldan Erzirom’da konuştu: Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan. Asıl kaynak Saray’ın altında

Xinûs’ta binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Soylu ve Erdoğan’ın ‘Gabar’da pertol bulduk’ açıklamasına ‘Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan. Asıl kaynak Saray’ın altında’ sözleri ile yanıt verdi

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti), Erzirom’un Xinûs (Hınıs) ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla miting düzenledi. Erzirom merkez, Qereyazî (Karayazı), Tatos (Tekman) ve Qereçoban (Karaçoban) ilçelerinden de çok sayıda kişi mitinge katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Jin, jiyan, azadî”, “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî serok Apo” sloganları atıldı.

Beştaş mitinge canlı bağlandı

Mitingde HDP Erzirom İl Eşbaşkanı Muammer Duman ile Yeşil Sol Parti adayları, kitleyi selamladı. Yaşadığı trafik kazası nedeniyle mitinge katılamayan Yeşil Sol Parti Erzirom Milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, mitinge canlı yayınla bağlandı.

Beştaş, “Toplanan kalabalık bize Erzirom’un kararını verdiğini söylüyor. Erzirom, Kürt düşmanlığına, inkara artık ‘hayır’ diyor. Erzirom’un sesini tüm Türkiye’ye yayarak, halkımızın iradesini yansıtacağız. Bu kenti birlikte değiştireceğiz” diye konuştu.

Sakık: Tecridi kıracağız

Ardından sözü alan Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili adayı Sırrı Sakık, “Biz özgürlük için alanlardayız. İmralı’daki tecridin kapısını kıracağız. Cezaevindeki arkadaşlarımız başta olmak üzere on binlerce arkadaşımız özgür olacak. Kürtler bu topraklarda artık savaş, çatışma ve kavga değil, müzakere istiyorlar.” diye konuştu.

Sakık’ın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasından bazı başlıklar ise şöyle:

“Güçlü bir temsiliyetle meclise gireceğiz. Yeşil Sol Parti’nin 100 milletvekili ile mecliste temsiliyeti artık kaçınılmaz. Çünkü bu hava bunu gösteriyor.

Gittiğimiz her yerde bir oy Yeşil Sol’a, bir oy da faşizmi göndermeye. Çünkü bu ülkede faşizmi uygulayanlar belli, Kürtleri inkar edenler belli, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını tanımayanlar belli. Kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti, kadına yönelik baskıyı yapanlar belli. AKP-MHP ittifakının 21 yıldır uyguladığı zulüm ittifakını hep birlikte 14 Mayıs’ta sandığın dibine gömeceğiz.

Buradaki gençlerin çoğunun işsiz olduğunu biliyoruz. Buradaki gençler batıya iş bulmak için gidiyorlar. Hınıs’ın da Tekman’ın da Karaçoban’ın da Karayazı’nın da gençleri doğdukları topraklarda iş bulamıyorlar. Erzurum halkı bunu hak ediyor mu, hayır. AKP hükümetinin gençler ve Erzurum halkına reva gördüğü yaşamı değiştirmek ve 14 Mayıs’ta onları Erzurum’da bir tabela partisi haline getirmek genç yoldaşlarımın görevidir.

‘Cudi’de petrol yalanı’

Saray’ın penceresinden Erzurum halkı görünmez. Her seçim döneminde yalanları, vaatleri ve kurdukları sözleri görüyoruz. Her seçimde yeni yalanlarla Türkiye halklarının önüne çıkan, oy isteyen AKP’nin uydurduğu yeni bir yalan var. Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan. Cudi’de petrol bulduk yalanın bir seçim vaadi olarak ülkenin toplumun seçmenlerine yeni bir söz olarak koydular. Asıl rezerv kaynakları nerede biliyor musunuz? O Saray’ın altında.

‘Rıza amcanın cenaze hakkı için’

14 Mayıs’a kadar daha fazla ve güçlü çalışmak ve bu ilde Yeşil Sol Parti’yi güçlü bir temsiliyetle meclise göndermek sizin sorumluluğunuzdadır. Ben size hem inanıyorum hem de güveniyorum. Başaracağınızı da biliyorum. Bize en güzel müjdeyi siz vereceksiniz. Rehavete kapılırsak, boş alanları başkaları doldurur, gece gündüz demeden kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, Kürt’üyle, Alevi’siyle kapı kapı dolaşacağız, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız ve herkesi ikna edeceğiz. Yeşil Sol’u tanımayanlara, Yeşil Sol’u anlatacağız. Bu zulmün, bu barbarlığın, Tek Adam rejiminin bitmesi için, Ali Rıza amcanın (Sur’da yaşamını yitiren oğlu Hakan Arslan’ın kemiklerini bir torbada teslim alan baba) cenaze hakkı için, Erzurum kendi iradesine sahip çıkacak.”

Miting, dengbêj Xalîde’nin müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: MA

#Buldan #Erziromda #konuştu #Cudide #petrol #bulmuşlar #yalan #Asıl #kaynak #Sarayın #altında

EN SON EKLENENLER