Buldan Hatay’da konuştu: İktidarın gitmesi için üzerimize düşeni yaparız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hatay Defne’de kurulan kadın çadırı önünde açıklama yaptı. Buldan ‘AKP-MHP iktidarının gitmesi için üzerimize düşen herhangi bir sorumluluk varsa bunu yerine getirmeye hazırız’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile “Kadın Dayanışması Yaşatır” şiarıyla Hatay’ın Defne ilçesindeki Demokratik Öğrenci Meclisi (DÖM) Kadın Koordinasyonu’nun hazırladığı Kadın Çadır alanında açıklama yaptı.

HDP her yerde

Buldan 8 Mart’ı bu yıl yasla karşıladıklarını belirterek, “Depremin olduğu ilk günden itibaren dayanışmayla yaralarımızı birlikte sarmaya ve yaralarımızı kapatmak için dayanışmamızı büyütmeye özen gösterdik. Sahaya çıktığımız andan itibaren herkesin söylediği tek bir şey vardı ‘Bu ülkeyi yönetenler nerede, hükümet devlet nerede?’ Ama yoktular. Hepimiz gördük, hepimiz tanık olduk onlar yoktu biz vardık. Biz kadnlar her yerde vardık. HDP her yerde vardı, feminist kadınlar vardı” dedi.

Kadınların ihtiyaçları

Dayanışmanın önemine vurgu yapan Buldan, Mor TIR’ların depremin ilk gününden itibaren kadınların ihtiyacını karşılamak için deprem bölgesinde olduğunu vurguladı. Buldan, “Kadınların özel değil temel ihtiyaçları var bunu biliyoruz. ped, çamaşır ihtiyacı var biliyoruz. Bu ülkeyi yönetenler tedbir almak bu malzemeleri depremzedelere ulaştırmaları gerekiyor. biz bugün bu yüzden buradayız” ifadelerini kullandı.

Üzerimize düşeni yaparız

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buldan, “Hiç kimse kendisine göre ülkenin gündemini değiştirmeye kalkmasın. AKP-MHP iktidarının gitmesi için HDP olarak üzerimize düşen herhangi bir sorumluluk varsa bunu yerine getirmeye hazırız” dedi.

Umutsuzluğa karşı HDP’nin var olduğunu ifade eden Buldan, “Depremde ve deprem sonrasında insanları umutsuzluğa sürükleyenler şunu bilsin ki kadınların gücüyle gideceksiniz, hesap vere vere gideceksiniz” ifadelerini kullandı.

HATAY

#Buldan #Hatayda #konuştu #İktidarın #gitmesi #için #üzerimize #düşeni #yaparız

EN SON EKLENENLER