Buldan: Hiçbir zaman karamsar olmadık, başarmayı bildik

Wan’da bayramlaşma programlarına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, burada yaptığı konuşmada seçim sonuçlarına değinerek, ‘Dönem dönem bu tür süreçleri yaşadık fakat hiçbir zaman karamsar olmadık, kazanmayı, toparlanmayı, başarmayı bildik’ dedi

Mayıs ayında yapılan seçimlerin ardından yeniden yapılaşma çalışmaları kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşill Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) halk buluşmalarına devam diyor.

İlçe ilçe bayram programı

Bu kapsamda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Wan’da bayramlaşma ziyaretlerine bugün de devam etti. Buldan, ziyaretler kapsamında Elbak (Başkale), Payizava (Gürpınar) ve Westan (Gevaş) ilçe yönetimleriyle buluştu.

Seçim sonuçları mücadelemizi belirleyemez

Elbak’ta bayramın önemine değinerek konuşmasına başlayan Buldan, “Diliyoruz ki bu bayram bir kez daha özgürlüğe, demokrasiye ve barışa vesile olsun. Bu coğrafyada büyük bedeller ödeniyor, büyük bir mücadele veriliyor. Bu mücadele sadece seçim sonucu gösterilerek bir yenilgi olarak algılanmasını doğru bulmuyoruz. Bizim mücadelemiz sadece seçimle var olan bir mücadele değil. Seçim sonuçları bizim mücadelemizi belirleyemez” diye konuştu.

Seçimler mücadelenin bir mevzisi

Kürt siyasi hareketin seçime girmediği dönemde de mücadele ettiğini hatırlatan Buldan, “Kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü var etmenin koşullarını mücadele ederek oluşturmaya çalıştık. Seçimler bu mücadelenin bir mevzisi, meclis, parlamento bu mücadelenin bir mevzisidir ancak seçim sonuçlarını bir başarısızlık olarak nitelendirmeyi ben mücadelemize büyük bir haksızlık olarak olduğunu düşünüyorum. Biz diğer partilerle aynı koşullarda seçime girmedik. Devletin imkanlarını kullanarak seçimlere girmedik. İktidarın, bu devletin, medyasını, ordusunu, yargısını, parasını ve kaynaklarını kullanarak iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Antidemokratik koşullarda girdiğimiz seçimin sonuçları moralimizi bozmamalı” diye konuştu.

Sorumluluğumuz var

Yeni bir mücadele hattı öreceklerini belirten Buldan, “Kongrede başlayacak değişim ve dönüşümle birlikte eksikliklerimizi göreceğiz ve bunları telafi edeceğiz. Eksikliklerimizi görerek, bilerek bu mücadeleye kaldığımız yerden devam etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Elbette daha iyi sonuçlar almak isterdik. AKP-MHP ittifakına diz çökmeyen, biat etmeyen bir yerden bunların kaybetmesi için faşizmin kaybetmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dönem dönem bu tür süreçleri yaşadık fakat hiçbir zaman karamsar olmadık, kazanmayı, toparlanmayı, başarmayı bildik” şeklinde konuştu.

Buldan’ın programı Payizava ve Westan ziyaretlerinin ardından son buldu.

Kaynak: MA

 

#Buldan #Hiçbir #zaman #karamsar #olmadık #başarmayı #bildik

EN SON EKLENENLER