Buldan: İktidar sis dalgası yaratmaya çalışıyor, HDP’de belirsizlik yok

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, parti kapatma davasına değinerek, ‘AKP-MHP, HDP’siz bir seçim süreci algısı yaratabilmek için bir sis dalgası oluşturmaya çalışıyor’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair konuştu.

Toplantıya, Kürt siyasetçiler Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, HDP eski Mêrdîn Milletvekili Gülser Yıldırım, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi yöneticileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (SES) Genel Başkanı Gönül Adıbelli, Azadî Hareketi ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.

Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 15 Ocak’ta İstanbul Kartal’da gerçekleştirdiği mitingi hatırlatarak, “Sizleri İstanbul mitingimizin coşkusuyla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı.

Hirant Dink’i andı

Hrant Dink’i katledişinin 16’ncı yıl dönümünde anan Buldan, “Sevgili Apharing. Umut dolu gülüşünü unutmadık. Ömrünü adadığın barışı ve özgür bir ülke düşünü unutmadık. Seni bizlerden kopartan karanlığı da tabi ki unutmadık. Cezasızlık zırhıyla katilleri koruyanları, katliama yol verenleri hiç unutmadık, unutturmayacağız. Bu dosyaların, cinayetlerin üzerinin kapanacağını, yanlarına kar olarak kalacağını düşünenler bilsin ki, gerçek bir adalet ve yüzleşme süreci mutlaka bu ülkede işleyecektir. Hiçbir şey, hiçbir cinayet hiçbir katliam karanlıkta kalmayacaktır” dedi.

Kartal mitingi

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın İstanbul mitingini coşkuyla gerçekleştirdiklerini belirten Buldan, “Savaşa, yoksulluğa, sömürüye, tecride, adaletsizliğe hep birlikte hayır dedik. Bu ülkeyi karanlığa teslim etmemek üzere o meydanda halkımızla sözleştik. Bu ülkeyi elbette karanlığa teslim etmeye karşı yan yana gelişi gerçekleştirdik. Emek ve özgürlükle değiştirmek için söz birliği yaptık, güç birliği yaptık. Orada da söyledik, burada da söylüyoruz, bu daha başlangıç. Büyüyerek, güçlenerek, daha da çoğalarak geliyoruz. Emek olarak geliyoruz, özgürlük olarak geliyoruz, yarınların güçlü sözü olarak geliyoruz. Bu birliktelik özgür yarınları birlikte kurma ortaklığıdır. Bu ülkeyi AKP-MHP iktidar karanlığından kurtarma ortaklığıdır ve aynı zamanda kararlılığıdır.”

‘Belirsizlik ortamı yaratmak istiyorlar’

“Buradan özellikle şunu vurgulamak istiyorum. AKP-MHP bloğu, kapatma davasıyla, hazine yardımı gaspıyla, özellikle seçim sürecinde bir belirsizlik ortamı yaratmak için çırpınıp durmaktadır. HDP’siz bir seçim süreci algısı yaratabilmek için sis dalgası oluşturmaya çalıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Buradan diyorum ki bu çabalar boşuna nafile. HDP için de halkımız için de asla belirsizlik ortamı yoktur, olmayacaktır. HDP’nin gündemini sadece ve HDP ve halkımız belirler. Bizim gündemimiz mücadele hedefimiz siyasete topluma ekmeğe darbe yapanlara karşı bu ülkeyi demokratik bir geleceğe taşımaktır. Bu gündemi hiç kimse değiştiremeyecektir. Sizi sandıkta yeneceğiz, nokta.”

Ayrıntılar geliyor…

#Buldan #İktidar #sis #dalgası #yaratmaya #çalışıyor #HDPde #belirsizlik #yok

EN SON EKLENENLER