Buldan: Yeni politik mücadele hattı öreceğiz

Qelqelî’deki bayram buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, önümüzdeki süreçte yeni politik mücadele hattını öreceklerini ve mutlaka kazanacaklarını belirtti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, üç gündür sürdürdüğü bayram buluşmaları kapsamında bugün de Wan’ın (Van) Qelqelî (Özalp) ilçesinde halkla buluştu. Gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Buldan, yeni bir mücadele hattı öreceklerini söyledi.

‘Tecrit ve savaş politikaları devrede’

Qelqelî’nin seçimlerde Yeşil Sol Parti’ye en yüksek oy oranının çıktığı ilçelerden biri olduğunu ifade eden Buldan, “Aldığımız bu sonuçlar bize yol gösterecektir. Özalp’ın bu başarıyı daha da yükselteceğine inanıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemin sancıları, hukuksuzlukları hepimizi yakından ilgilendiriyor. Uzun yıllardır bu coğrafyada bayramlar, bayramlar havasında geçmiyor. Bu bayram; bir kez daha Kürt halkının inkar edildiği, tecrit politikalarının uygulandığı, savaş politikalarının devrede olduğu, hukuksuzluğun, şiddetin, baskının ve müdahalelerin çok fazla olduğu bir bayram. Bu bayram; bundan sonraki süreç açısından bu yaşanan tüm olumsuzlukların giderilmesine vesile olmasını diliyoruz” dedi.

‘Diz çökmeyeceğimizi herkes biliyor’

Seçimlerin herkes açısından önemli bir süreç olduğunu ifade eden Buldan, “Çok büyük umutlarla girdik seçimlere. Biz de büyük bir hedefle çıkmayı ve halkımızın talepleri doğrultusunda, beklentileri doğrultusunda büyük bir başarı elde etmeyi hedeflemiştik ancak AKP-MHP ittifakının zihniyetinden kaynaklı, istediğimiz sonucu elde edemedik ve bunun farkındayız. Bunun birçok sebebi var. İç ve dış faktörler, AKP’nin tüm devlet imkanlarını kullanma gibi bir çok faktör var. Yine Yeşil Sol’u bir ay içerisinde ilan etme, halkımıza anlatma ve öğretme gibi dezavantajları oldu. İktidarın hukuksuzlukları, anti demokratik tutumu ve bizi kriminalize etme çabalarına, arkadaşlarımızın gözaltına alınma ve tutuklanmalarına rağmen ancak bu sonucu elde edebildik. Yeterli değil ve tüm yönleriyle yanlışlarımızı ve hatalarımızı sorgulayacağız. Hiçbir arkadaşımızın karamsarlık içerisinde olmaması, bizim mücadelemizin büyük bir mücadele olduğunun farkında olmaları gerekiyor. Yıllardır tüm baskılara rağmen diz çökmediğimizi herkes çok iyi biliyor” dedi.

 ‘Kongreyle yeni süreçte politik hattı öreceğiz’

AKP-MHP ittifakının başta Kürtler olmak üzere ülkede yaşayan tüm farklı kesimlere karşı bir yok etme politikasını devreye aldığını ifade eden Buldan, “Kendisini gibi olmayanı, kendisi gibi düşünmeyeni, oy vermeyeni bu ülkenin vatandaşı olarak saymayan bir anlayışa karşı başta Kürtler olmak üzere halkların bu coğrafyada var etme ısrarı vardır. Şimdi biz kongremizle birlikte yeni süreci ve yeni bir politik hattı öreceğiz. Yaşanan tüm haksızlık ve hukuksuzluklara karşı büyük bir mücadele içerisinde halkımızın bizden talep ettiği mücadele hattını ortaya koyarak, devam edeceğiz. Önümüzde hepimiz için çok önemli olan bir yerel seçim var. Herkes bu seçimde bir yarış içerisinde olacak ve bu yarışta biz Wan’ı çok önemsiyoruz. Wan’ı ve tüm ilçelerini kazanmak için çalışmalarımıza şimdiden başlatmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Aday adayları ve belediye eşbaşkanlarımızı sizin talepleriniz doğrultusunda belirleyeceğiz. Siz kimi istiyorsanız o kişi aday yapmak bizim boynumuzun borcu olacaktır” diye konuştu.

‘Sayın Öcalan’a yönelik tecrit sürüyor’

İktidarın karanlık yarınlarına karşı demokratik bir Türkiye inşa etmek için mücadele edeceklerini belirten Buldan, “Tecrit politikaları gündemde ve Sayın Öcalan’a ilişkin tecrit halen devam ediyor. Bunun yanı sıra cezaevinde çok sayıda arkadaşımız var. Kazandığımız belediyelere kayyımlar atandı. Tüm bunlara karşı bizler Türkiye’nin aydınlık geleceği açısından bu mücadeleyi büyütmenin zeminini mutlaka oluşturmak zorundayız. Mutlaka başaracağız ve mutlaka kazanacağız” dedi.

Buldan, ardından Serav (Saray) ilçesindeki bayramlaşma programına katıldı.

Kaynak: JINNEWS

 

 

#Buldan #Yeni #politik #mücadele #hattı #öreceğiz

EN SON EKLENENLER