Buldan’ın ziyaretleri sürüyor: Tecrit için çalışmalarımız yeterli değil

Wan’da bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin, ‘Parti olarak elbette bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz, ancak yeterli olmadığını biliyoruz’ dedi

Bayram dolayısıyla ve seçim sonrası alınan halk toplantıları kararı ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda bayramda Wan’a geçen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kentte tamaslarını sürdürüyor. Buldan, bayramı ziyaretleri kapsamında kentte bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Buldan ve beraberindeki partililer, ilk olarak Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne (MEBYA-DER) Wan Şubesini ve sırasıyla Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Wan Şubesi, Aryen Sanat Akademisini, Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Sorunlar mücadele ile çözülür

Burada konuşan Buldan, acıların mücadele ile son bulacağını ifade ederek, Kurdistan ve Türkiye’deki sorunların da mücadele ile çözüleceğini sözlerine ekledi. Buldan, “Biz mücadele ettiğimiz sürece bu tür acılar yaşanmayacak, son bulacak, çünkü AKP iktidarının başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye’de birçok kesime yönelik inkar politikası yine bu ülkede birçok kesime yönelik yok sayma politikası devam eden bir politika. AKP’nin anlayışı bu. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok sayan bir zihniyetle karşı karşıyayız, ancak mücadelemiz Kürt halkının kimliğini, özgürlüğünü ve demokrasi mücadelesini bu topraklarda var etme mücadelesidir” sözlerini kullandı.

Tecrit insan hakları sorunu

TUHAY-DER’deki ziyaretinde ise Buldan tecrit konusuna değinerek şunları dile getirdi: “Cezaevi koşulları bu tür derneklerin açılmasına neden oluyor. Şunu belirtmek gerekiyor ki bugünkü en büyük sorun İmralı Cezaevi’ndeki tecrit sorunudur. 2 yıldan daha fazla zamandır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor, aile ve avukat görüşleri yaptırılmıyor. Bu ülkenin kendi çıkarmış olduğu mevcut yasalara uymadığını, uygulanmadığını ve anlayışını Kürt halkını terbiye etme üzerinden bir sürece sürükleyen ve dolayısıyla Kürt halkının en hassas noktalarından olan Sayın Öcalan’a yönelik bu tecridi uygulamanın elbette ki birçok sebebi var. Sayın Öcalan’ın bütün bunlar karşısında aile görüş hakkının kısıtlandığı, uygulanmadığı ve AKP’nin bu konuda suç işlediği bir dönemdeyiz. Tecrit bir insan hakları sorunudur ve uzun süredir İmralı cezaevlerinde uygulanıyordu. Artık tüm topluma sirayet eden bir mesele haline geldi. Parti olarak elbette bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz, ancak yeterli olmadığını biliyoruz. O yüzden bu meselenin sadece Kürtleri ilgilendiren bir mesele olmadığını belirtmek istiyorum Türkiye toplumunun da gündemi haline gelmelidir. Bu bir insan hakları sorunudur, bu sorun da kendine insanım diyen herkesi ilgilendirir.”

Buldan ve beraberindekiler, temaslarını Aryen Sanat Akademisi ile Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi ziyaret ederek sonlandırdı.

WAN

#Buldanın #ziyaretleri #sürüyor #Tecrit #için #çalışmalarımız #yeterli #değil

EN SON EKLENENLER