Buluttekin: Muhalefet sessiz kaldığı kayyumla karşı karşıya geldi

İBB Başkanı İmamoğlu’na verilen cezayı değerlendiren yerine kayyum atanan HDP Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, Kürt kentlerine atanan kayyumlara muhalefetin sessiz kaldığını ve bugün aynı durumla karşı karşıya kaldığını söyledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediyelerinin gasp edilerek, eşbaşkanların yerine kayyum atanmasında el konulan belediyelerden biri de Amed’in Sur Belediyesi oldu. Geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve siyaset yasağı verilirken, kayyum tartışmaları yeniden başladı.

İrade gasp gerçekleştirdiler

İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendiren yerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, yerlerine kayyum atandığında tepkisiz kalan muhalefetin bugün aynı sonuçla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kurdistan kentlerindeki belediyelere kayyum atama sürecinde muhalefetin sessizliğine dikkat çeken Buluttekin, “Kürt seçilmişlere sahip çıkılsaydı, Bekir Kaya, Selçuk Mızraklı, Gültan Kışanak ve diğerleri cezaevinde olmazdı. Seçilmişlerimizin tek ‘suçu’, topluma dayalı bir çalışma yürütmek ve halk belediyeciliği anlayışını savunmaktır. İktidar, irade gaspı gerçekleştirdi” diye belirtti.

Muhalefet ciddi tutum almalıydı

Kurdistan’daki belediyelere yapılan siyasi darbelerin İstanbul’da da denenmek istendiğini belirten Buluttekin,”Kayyımlar, Türkiye halkının sorunu olmalıydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne atanması düşünülen kayyıma karşı, herkes mücadele etmeli. Demokrasi isteyen bütün halklar, birbirine sahip çıkmalı. Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası siyasi darbenin en büyük örneği. Kurdistan’da belediyelere atanan kayyımlara yeterince ses çıkarılsaydı, bugün milyonlarca Kürt’ün oylarıyla irade gaspı söz konusu olmazdı. Eğer muhalefet ciddi bir tutum geliştirmiş olsaydı bunlar yaşanmayacaktı” dedi.

Milyonlarca oya sahip bir halk var

“Kazanımlarımızdan geri adım atmayacağız. 40 yıllık bir mücadeleden geliyoruz” diyen Buluttekin, “Parti kapatmakla, hazineyi kesmekle, siyasi darbe ve operasyonlarla, bir çözüm sağlayamazlar. Bugün Kürt sorununu yok saymakla dilini ve kimliğini kabul etmemekle olmaz. Milyonlarca oya sahip olan bir halk var. Demokratik bir ülkede özgür bir yaşam istiyoruz” dedi.

AMED

 

#Buluttekin #Muhalefet #sessiz #kaldığı #kayyumla #karşı #karşıya #geldi

EN SON EKLENENLER