Bursa ve Dîlok’ta gençlik şöleni: Gençlik size boyun eğmez

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi’nin Bursa ve Dîlok’ta şölen düzenledi. Mitinge dönüşen Dîlok şöleninde konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Murat Sarısaç, ‘gençlik iktidara boyun eğmez’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi, Bursa ve Dîlok’ta (Antep) Gençlik Şöleni düzenledi.

Bursa’da Yıldırım ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi’nde düzenlenen şölene, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Dersim Dağ katıldı.

15 gün sonra AKP’yi göndereceğiz

Burada konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Dersim Dağ, gençlerin iktidarı göndermek için canla, başla çalıştığını ifade etti. Dağ, “Gençler ve kadınlar bu saldırılara karşı mücadele ediyor. Kadınlara ve gençlere saldıran bu iktidar gidecek. Az kaldı, 15 gün sonra AKP-MHP iktidarını göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Onları iktidarlarından edeceğiz

Gençlerin ve kadınların seçimlerin belirleyeni olduğunu vurgulayan Dağ, “Kürt düşmanlarını, kadın düşmanlarını, genç düşmanlarını iktidarlarından edeceğiz” dedi.

Şölen Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçılarının verdiği konser ile son buldu.

Seçime dikkat çekildi

Yeşil Sol Gençlik Meclisi, Dîlok’un Şahinbey ilçesinde bulunan Vatan Mahallesi’nde şenlik düzenledi. Yeşil Sol Parti’nin genç adaylarının katıldığı şenlikte, seçimin önemine vurgu yapıldı.

Gençler size boyun eğmez

Burada konuşan Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı Murat Sarısaç, “Onların faşist tekçi anlayışını sorgulamayan gençlik istiyorlar. Bunun için gençlere, partimize saldırıyorlar. Gençler bunların kirli politikasına boyun eğer mi? Hayır. Çünkü bu gördüğünüz gençler, halkımıza, Emine Şenyaşar’a söz verdiler. Çünkü onlar iradesine kayyım atandığı için Van’a, Amed’e, Mardin’e söz verdiler. Yurtsever, devrimci gençlik gücünü Denizlerden, Mahirlerden, Mazlum Doğanlardan, Kemal Pirlerden alıyor” dedi.

“Ya Kürt sorununu Sayın Abdullah Öcalan’la çözerler ya da onlarda Çiller gibi tarihin çöplüğüne giderler” diyen Sarısaç, iktidarı göndereceklerini ve ülkeyi yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

Yeşil Sol Parti Dîlok Milletvekili adayı Edhem Ünal, “Bizim direnişimiz bu gençliğin hayallerini gerçekleştirme direnişidir” ifadelerini kullandı.

Saldırılara tepki

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçı Kadir Çat, Amed merkezli operasyonlarda gazetecilerin, siyasetçilerin, avukatların, sanatçıların gözaltına alınması ve tutuklanmasına karşı “Diren ha Diyarbakır diren” şarkısını seslendirdi. Çat, daha sonra Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar ve çocuklarını kaybeden tüm anneler için Ahmet Kaya’nın Şafak Türküsü adlı şarkısını seslendirdi.

Kadir Çat’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaya duran gençler, şölen boyunca “Bijî Serok Apo”, “Jin jiyan azadî”, “Hükümet istifa” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

HABER MERKEZİ

#Bursa #Dîlokta #gençlik #şöleni #Gençlik #size #boyun #eğmez

EN SON EKLENENLER