Çavuşoğlu Yunanistan’ı tehdit etti, İsveç’ten ‘daha çok Kürdün iadesini’ istedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili pazarlıkları sonucunda Türkiye’ye iade ettiği Mahmut Tat’ın, Ankara’nın listesinde olmadığını söyledi. Çavuşoğlu konuşmasında Yunanisyan’ı da tehdit etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Konuşmasında Yunanistan’ı hedef alan Çavuşoğlu, “Ya Yunanistan geri adım atar, anlaşmalara uyar, ya da biz gereğini yaparız. Yunanistan barış anlaşmalarını ihlal ediyor” ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, “Yunanistan buraları silahlandıramaz. Yunanistan barış istemiyorsa biz de gereğini hem hukuki zeminde hem sahada yaparız, bir gece ansızın. Rüzgar eken fırtına biçer, barış istemiyorsan biz de gerekeni yaparız” dedi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin geçen hafta uluslararası anlaşmalar gereği gayri askeri statüde olması gereken Rodos Adası’nda silahlı tatbikat yaptığı bildirilmişti. Tatbikata, zırhlı araçlar, motorlu piyade birlikleri, özel harekat birimleri ve hava kuvvetlerine bağlı birimler de katıldı.

Geçtiğimiz kasım ayında da Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros’un, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atina’ya yönelik “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamasına, “Gece gelmek gibi ölümcül bir hata yapan herkes, yeni bir Maraton (muharebesiyle) karşı karşıya kalacak” sözleri ile yanıt vermişti.

‘İsveç’in iade ettiği Tat listemizde yoktu’

Çavuşoğlu, Kürtler üzerinden pazarlıkların yürütüldüğü İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin de konuştu. “Türkiye olarak biz NATO’nun genişlemesini her zaman destekledik. Biz NATO’nun genişlemesine karşı değiliz, ama maalesef bu iki ülkede terör örgütleri destek buluyor” diyen Çavuşoğlu, İsveç tarafından Türkiye’ye iade edildikten sonra ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanan Mahmut Tat’ın Türkiye’nin Stokholm’e iadeler içi verdiği listede bulunmadığını” söyledi.

Çavuşoğlu, “Şahsın Türkiye’ye iade kararı memnuniyet verici, bizim listemizde adı yoktu. Listedeki isimlerin de iadesinin yapılması gerekiyor” dedi.

HABER MERKEZİ

#Çavuşoğlu #Yunanistanı #tehdit #etti #İsveçten #daha #çok #Kürdün #iadesini #istedi

EN SON EKLENENLER