CHP: AKP’nin Kılıçdaroğlu iddiası ahlaksız tekliftir

AKP’nin tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almasına tepki gösteren CHP, Berberoğlu üzerinden dile getirilen iddiaları “Kılıçdaroğlu üzerine suç at, seni bırakalım” yönünde “ahlaksız teklif olarak” nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MİT TIR’ları davası kapsamında tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu üzerinden Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almasına yanıt verdi. Erdoğan, Enis Berberoğlu’nu kastederek “İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım’ diyor içerideki zat” iddiasında bulunarak, Berberoğlu ile ilgili davanın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da uzanabileceği imasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Erdoğan’ın sözlerine, “Enis Berberoğlu’na bu sözler ‘Kılıçdaroğlu’nun üzerine suç at. Biz de seni bırakalım’ diye bir örtülü ahlaksız teklifidir bu. Günlerdir yürütülen bu kampanya aslında böyle bir örtülü ve ahlaksız tekliftir. Kamuoyu önünde yapılmış bir ahlaksız tekliftir. Bu ahlaksız teklife icabet edecek hiçbir arkadaşımız da yoktur” diyerek karşılık verdi.

Bu arada CHP’liler, Cumhurbaşkanı’nı sosyal medya üzerinden canlı yayına çıkmaya çağırdı. Twitter’da #ErdoğanKılıçdaroğluİle CANLIyayınaVarmısın hastagi açıldı.

 

EN SON EKLENENLER