CHP İl Başkanlığı’na ateş açan 3 kişi serbest bırakıldı

CHP İl Başkanlığı binası yakınlarında silahla ateş ettikten sonra yakalanarak adliyeye sevk edilen üç şüpheli serbest bırakıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırı nedeniyle gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkalrı mahkemece serbest bırakıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından il binasına saldırı olduğunu açıklamış; 6-7 el ateş edildiğini ve olay bölgesinde boş kovanların bulunduğunu duyurmuştu.

Çalışmalar sonrası Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Nef Stadyumu’ndan TEM Otoyolu Edirne istikametine seyreden bir araçtan ateş edildiği belirlenmişti.

Kamera görüntülerini inceleyen polisin çalışması sonrasında otomobilin sahibi 26 yaşındaki Arif P. 22 yaşındaki Berkan Ö., 20 yaşındaki Anıl Ö. ve 23 yaşındaki Ferhat E.E. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli dün (10 Nisan) Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Savcılıkça sorgulanan şüphelilerden, olay sırasında araç içerisinde olmayan Anıl Ö’nün serbest bırakılmasına karar verildi.

Diğer üç şüpheli ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe sorguları yapılan üç şüpheli, yurtdışına çıkış yasağı ve en yakın polis merkezine imza atma şartıyla serbest bırakıldılar.

Havaya ateş etme eylemini gerçekleştirdiği kamera kaydıyla sabit olan ve tüm aramalara rağmen yakalanamayan E.D. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama talebinde bulunulmuştu.

İSTANBUL

#CHP #İl #Başkanlığına #ateş #açan #kişi #serbest #bırakıldı

EN SON EKLENENLER