CHP Sözcüsü Tezcan’dan AKP’ye: Gök kubbeyi başınıza yıkarız

Adalet Yürüyüşü dolayısıyla AKP’nin eleştiri odağında olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin hükümeti uyaran parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Genel Başkanımıza dokunurlarsa gök kubbeyi başlarına yıkarız” dedi.

Adalet Yürüyüşü’ne Bolu’ya bağlı Gerede sınırları içinde moral veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), burada Merkez Yürütme Kurulu toplantısını aldı.

Kurulan seyyar çadırda Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantının ardından parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Başlattıkları yürüyüşün önemine işaret eden Tezcan, herkes için adalet talep ettiklerini söyledi. “Darbeler, adalete düşmandır. Darbelerin olduğu yerde adalet olmaz. Darbeler, darbeciler, zorbalar adalete düşmandır” diyen Tezcan, 20 Temmuz’u darbe olarak nitelendirerek, “20 Temmuz darbesinin adaleti katlettiği bir dönemde, herkesin teslim alındığı bir dönemde Genel Başkanımız bir kutlu yürüyüş başlattı” diye konuştu. Yağmur, çamur, dağ tepe demeden yürüyüşün sürdüğüne işaret eden Tezcan, hükümetin eleştirilerine de cevap verdi.

ÖNCE ORUÇ AÇIYOR SONRA KÜFÜR EDİYOR!

Tezcan, “AKP Genel Başkanı iftar sofrasında önce orucu açtım diyor. Sonra hakaret ve küfrün torbasını açıyor. Bu yürüyüşten rahatsızlar. Herkesi toplayıp aman ha bu yürüyüşü nasıl sustururum, bu yürüyüşün duyulmasını nasıl engellerim gibi bir çaba içerisindeler. Mahkemede adaleti bırakmazsanız, bir yiğit adam çıkarda yollarda adalet arar, mazlumların hakkını arar, millet de onun arkasında durur. Bu MİT TIR’ları davasında yargılama devam ederken hesap verecekler, arkasını bırakmam diyen kendisi değil mi, AYM’nin Erdem Gül kararı sonrasında, uymuyor saygıda duymuyorum diyen kendisi değil mi, bu yargıya müdahale değil mi? Şimdi Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladılar. Savcılara da talimat veriyor, ‘Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir’ diyor. Yani, önce sen yürümekten vazgeç. Git evinde otur diyorlar. Oturmayacağız, tehditte pabuç bırakmayacağız” dedi.

‘GÖK KUBBEYİ YIKARIZ’

Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Savcılara sesleniyor; çağırın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu yürüyüşü sonlandırın. Bırakın çağırmayı, Genel Başkanımıza dönük atılacak herhangi bir adımda gök kubbeyi dar ederiz. Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayrimeşru. Sizin iktidarınızın bütün uygulamaları tepeden tırnağa gayri yasal. Yok öyle yağma. Şimdi ne çabuk unutuyorlar. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, ‘gizli ibareli’ bir yazıyla cumhuriyet savcılığına talimat göndermedi mi? Gerçekgündem.com’un Kaçak Saray hakkında haberleri konusunda ‘Soruşturma başlatın’, sonuçlarını da bana getirin demedi mi? Sayın Erdoğan, senin hatırlattığın 138. madde ‘Hiçbir makam, talimat veremez’ diyor. Senin yaptığın talimat vermek değil mi?”

‘YÜRÜTMEYE ALIŞANLAR YÜRÜMEDEN KORKUYOR’

Erdoğan ve AKP’nin yargıyı katlettiğini ve Erdoğan tutuklandığı sırada da AKP’lilerin sokağa indiğini hatırlatan Tezcan, söyle devam etti: “Yürütmeye alışanlar, yürümekten korkarlar. Sayın Erdoğan, Pınarhisar cezaevine giderken İstanbul’da insanlar sokağa inip gösteri yaptığında adalete müdahale olmuyor da, sizin bu kadar adaleti katlettiğiniz yerde mazlumların sesi olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun yürüyüşü yargıya müdahale oluyor öyle mi? Anayasayı ihlal etmek size hak, ama sizin dışınızdakilere haram öyle mi? Sizin dışındakilerin en haklı davalarını anayasaya aykırı ilan edeceksiniz, ama kendinizi anayasanın merkezine oturtacaksınız. Bunu darbeciler yapar ancak.”

‘AKP DÖNEMİNDE ADELETSİZLİK KURUMSALLAŞTI’
“AKP iktidarı döneminde Türkiye’de adaletsizlik kurumsallaşmıştır” diye devam eden Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet katledilmiştir. İşte kurumsallaşan bu adaletsizlik karşısında adaleti tesis etmek için yürüyoruz. Devlette adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, vergide adalet… Say sayabildiğin kadar, bu alanların hiçbirinde adalet kalmadı. Hakimler karar vermeye korkuyor başıma bir şey gelir diye.”

‘KILIÇDAROĞLU BİNALİ YILDIRIM’A DA LAZIM’

Daha sonra soruları yanıtlayan Tezcan, Binalı Yıldırım’ın “Kılıçdaroğlu bize lazım” açıklamasına, “Sayın Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamaların hiçbiri tutmuyor. Mesela OHAL şartları altında gitmeyiz referanduma demişti. Sonra OHAL şartları altında referanduma gidilmesinde hiçbir sakınca görmedi. Ama şu an mizah zamanı değil. Sayın Başbakan, kendisini karikatürize edecek malzeme verme konusunda yetenekli. Ama Genel Başkanımız, Binali Yıldırım’a da lazım. Öyle bir adaletsizlik yarattılar ki, adaletsizlik onları da boğacak. Onlara da, torunlarına da lazım olacak” diye karşılık verdi.

“Kılıçdaroğlu, Erdoğan için “Yargıya müdahalenizi belgeleriyle ortaya koyarsam istifa eder misiniz?” sözlerinin hatırlatılması üzerine Tezcan, geçmişteki belgelere işaret ederek şunları söyledi: “Arşive bakınca çok sayıda belge bulmak mümkün. Erdoğan’ın yargıya müdahalesini uç uça eklesek, buradan İstanbul’a üç kat yol eder. Yani bizim yürüyüşümüzden çok daha uzun bir yolu var Erdoğan’ın müdahale hikayesinin.”

EN SON EKLENENLER